Stravičan sudar u Kruševačkoj ulici

Konstatacija da Zakon o bezbednosti u saobraćaju nije doneo očekivane rezultate potvrđena je još jednom 11. juna u Kruševačkoj ulici u Beogradu.

Podeli

Vozač VW Touarega, koji se kretao neprimerenom brzinom iz pravca Ustaničke ulice, uskratio je prvenstvo prolaza vozaču Renaulta Clio koji se kretao Strumičkom ulicom.

Nažalost, došlo je do kontakta između dva vozila. SUV je svojim levim bokom udario prednji levi deo Clia, koji je skretao desno, u Kruševačku. Jak udarac zaneo je Clia u poziciju kao da skreće levo a prednji branik je otkinut i zakačio se za Bull Bar montiran na Touarega koji gubi kontrolu, udara u betonsku banderu i prevrće se na krov.

Od jačine udarca bandera se prelama na dva mesta i pada na trotoar dok Touareg ostaje bez točka.

Devojka koja je upravljala Renaultom Clio pretrpela je povrede i prebačena je u bolnicu. Vozač Touarega nije zadobio ni ogrebotinu. Prava je sreća da ni automobil van kontrole ni bandera nisu povredili svedoke ovog udesa.

Okupljeni građani u jednom trenutku počeli su da viču i da prete vozaču Touarega zbog nesreće koju je izazvao, dok su se rođaci povređene osobe pitali zašto niko nije priveden.

Da li možete da zamislite kojom brzinom se kretao SUV kada je napravio ovoliku štetu? Za one koji ne poznaju ove ulice, treba da znaju da se njima preko dana retko kada vozi brže od 40 km/h.Primer ovakve bahatosti je za svaku osudu a krivac treba da ponese kompletan paket odgovornosti i kazni i za saobraćajne prekršaje i za štetu i za troškove koje je napravio.

Posle ovoga, šta je još potrebno da bismo počeli da se razumno ponašamo u saobraćaju?

Više fotografija sa lica mesta pogledajte u našoj Galeriji

Mnogi vozači i dalje bahati

Oštre kazne za jurnjavu

Vesti

BMW 1M Coupe: Drift po heliodromu

Za ekskluzivnost reklame za automobil, nije više dovoljno samo prikazati drift, već odraditi ga na nekom zanimljivom mestu. Bavarci su ovaj put izabrali najviši heliodrom na svetu.

Vesti četvrtak 30.06. 09:02 Komentara: 3

Toyota povlači hibride

Najveći japanski automobilski koncern Toyota ponovo povlači svoja vozila iz celog sveta, a ovog puta 111.348 hibridnih automobila Lexus RX 400h i Toyota Highlander HV proizvedenih između 24. septembra 2004. i 9. avgusta 2006. godine, objavila je agencija GLP.

Vesti četvrtak 30.06. 08:11 Komentara: 0

Nissan: Novi model svakih 6 nedelja

Japanski automobilski koncern Nissan je u objavljenoj razvojnoj strategiji za period do kraja 2016. finansijske godine, nazvane Nissan Power 88 najavio lansiranje novog modela u proseku svakih šest nedelja tokom svih šest godina.

Vesti sreda 29.06. 08:31 Komentara: 0
strana 1 od 36 idi na stranu