Prijave stigle na 654 adrese

Prvog dana primene novog sistema video-nadzora saobraćaja i kažnjavanja prekršaja. Najviše nepropisno kretanje žutom trakom i prolaz kroz crveno.

Podeli

Prolaz kroz crveno svetlo na semaforu i kretanje u žutoj traci dva su prekršaja koje su zabeležile sigurnosne kamere u Beogradu prvog dana primene novog sistema nadzora i kažnjavanja saobraćajnih prestupa. Tokom 2. juna na 654 adrese nesavesnih vozača poslate su prekršajne prijave sa četiri fotografije, materijalni dokaz o prestupu.

Prema rečima pukovnika Dragiše Simića, načelnika Uprave saobraćajne policije MUP Srbije, tokom 24 sata, 1. juna ove godine, kamere nisu zabeležile prekoračenje brzine. Osim Beograda i Novog Sada, najnoviji sistem video-nadzora počeo je da radi u svim većim gradovima u zemlji. - Ukoliko vlasnik vozila nije bio za volanom ima rok od osam dana po prijemu prijave da dostavi podatke o vozaču - pojašnjava proceduru prvi saobraćajac Srbije.

- To je rok i da plati mandatnu kaznu ukoliko je vlasnik taj koji je načinio prekršaj. Ukoliko to ne uradi predaje se sudu za prekršaje, a fotografije su dokaz i na sudu. Kamere beleže i ostale prekršaje, a kazne se kreću od 15.000 do 30.000 dinara za fizička lica, dok će firme zbog bahatosti svojih vozača morati da plate od 100.000 do 800.000 dinara.

Ukoliko neko pokuša da se "sakrije" prljavim tablicama, to mu neće pomoći. Kamere čita i takve, a kazna samo za taj prekršaj je dodatne tri hiljade dinara.

U sredu, 1. juna, najviše prekršaja napravljeno je na Brankovom mostu u Beogradu. Reč je o kretanju žutom trakom i to od centra ka Novom Beogradu 145, dok je u obrnutom smeru zabeleženo 315 prestupa.

Na "udaru" je bio i Bulevar despota Stefana (45 prolazaka) i Ulica vojvode Mišića (140) ... Bahat prelazak kroz crveno svetlo na semaforu registrovan je na Tošinom bunaru (tri), raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i Trešnjinog cveta - jedan, Nikole Tesle i Ušća - jedan, a na Trgu Nikole Pašića - četiri.

Izvor - NovostiOnline

Više o sistemu video-kamera na beogradskim ulicama pročitajte ovde

Vesti

BMW 1M Coupe: Drift po heliodromu

Za ekskluzivnost reklame za automobil, nije više dovoljno samo prikazati drift, već odraditi ga na nekom zanimljivom mestu. Bavarci su ovaj put izabrali najviši heliodrom na svetu.

Vesti četvrtak 30.06. 09:02 Komentara: 3

Toyota povlači hibride

Najveći japanski automobilski koncern Toyota ponovo povlači svoja vozila iz celog sveta, a ovog puta 111.348 hibridnih automobila Lexus RX 400h i Toyota Highlander HV proizvedenih između 24. septembra 2004. i 9. avgusta 2006. godine, objavila je agencija GLP.

Vesti četvrtak 30.06. 08:11 Komentara: 0

Nissan: Novi model svakih 6 nedelja

Japanski automobilski koncern Nissan je u objavljenoj razvojnoj strategiji za period do kraja 2016. finansijske godine, nazvane Nissan Power 88 najavio lansiranje novog modela u proseku svakih šest nedelja tokom svih šest godina.

Vesti sreda 29.06. 08:31 Komentara: 0
strana 1 od 36 idi na stranu