Kakav koncept, takav serijski auto

Mercedesov dizajner Gorden Wagener rekao je da je sasvim izvesno da će koncept A klase doživeti minimalne promene kada ode u serijsku proizvodnju.

Podeli

"Ovo što vidite sasvim je realističan izgled budućeg modela", rekao je Wagener za konceptnu A klasu i dodao: "Konačni model ima 5 vrata i u odnosu na koncept imaće izmene na liniji prozora, rešetka hladnjaka će biti drugačija i svetla će doživeti blage promene - i to je sve".

Ovaj dizajner izjavio je da će u enterijeru biti kvalitetnijih materijala, čak iznad nivoa onih koji se nalaze u C klasi.

Što se tiče pogona, ispod haube će se naći nova porodica poprečno postavljenih četvorocilindraša. Svi će biti turbopunjeni, imaće Start/Stop tehnologiju, a snaga će se prenositi preko ručnog menjača. Kao opcija će se nuditi automatski menjač sa duplim kvačilom.

Naravno, nemački auto-proizvođač planira i AMG verziju, a za sada se samo nagađa o motorima koji će je pogoniti - često se spominje 2,0-litarski benzinac koji razvija 320 do 350 KS i snagu prenosi na sva četiri točka.

Pogledajte fotografije konceptne A klase u našoj Galeriji

Koncept A klase pokreću direktori

strana 1 od 46 idi na stranu