Prve fotografije: Opel Astra GTC

Nemci su bili nestrpljivi - nisu mogli da sačekaju septembar i frankfurtski sajam, već su nam pokazali kako izgleda nova Astra GTC.

Podeli

"Možda prve slike nove generacije Opel Astra GTC prikazuju ovaj automobil u virtuelnom ambijentu dok se spušta niz zamišljeni put, ipak stvarne probne verzije ovog vozila pronalaze svoj put ka tržištu: tako je Astra GTC zvanično postala proizvodna stvarnost", kažu iz Opela.

Za šest nedelja ova kompanija će otkriti sve detalje o modelu Astra GTC što će se podudarati i sa početkom prijema porudžbina. Ovom prilikom, biće otkrivene cene, tehnologija, oprema i pogonske grupe.

Prva proizvodna verzija nove Opel Astre GTC će potom imati svetsku premijeru na Sajmu automobila u Frankfurtu, 15. septembra 2011. godine.

Proizvodna verzija Astre GTC, zasnovana na Opelovom pariskom GTC konceptu, koji je predstavljen na Mondial de l’Automobile početkom oktobra 2010, biće sportski kompaktni automobil sa pet sedišta i 3 vrata.

Ova Astra se od koncepta GTC razlikuje po prednjem braniku bez LED maglenki i po običnom izduvnom sistemu, umesto dvostruke cevi.

Priča se da bi ponuda motora mogla biti prenesena sa klasične Astre sa 5 vrata.

Ljubitelji viših performansi moraće da sačekaju još neko vreme na predstavljanje verzije OPC koju bi trebalo da pogoni turbopunjeni četvorocilindraš od 290 KS. Snaga će se na prednje točkove prenositi putem šestostepenog ručnog menjača.

Prva vožnja: Opel Astra ST

Prva vožnja: Opel Corsa

strana 1 od 46 idi na stranu