Mercedes-Benz SLK klasa 2012

Mercedes je u Detroitu predstavio novi SLK koji bi trebalo da bude glavni konkurent BMW-u Z4 i Audiju TT.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 14.01.2011.

18:11

Default images

Iz Mercedesa su uneli neke značajne promene u odnosu na prethodnika, pa je prednji deo drugačiji, dodate su neke bezbednosne funkcije i automobil je sada ekonomičniji.
SLK je dobio potpuno novi, veći prednji deo. Novi farovi liče na one koji se nalaze na novoj C klasi 2012, a sada su ukrašeni diodama.

Hauba je napravljena od aluminijuma, pa je masa automobila smanjena, a ekonomičnost je povećana. Zadnji deo ostao je skoro isti, ali sada ima malo drugačiji svetlosni sistem.
Kupci će moći da biraju između tri benzinska motora od koji svaki ima Start/stop sistem i tehnologiju direktnog ubrizgavanja.



Iz Mercedesa najavljuju da će novi SLK biti najekonomičniji roadster u klasi zbog novog četvorocilindričnog 1,8-litarskog motora koji proizvodi 201 KS i 310 Nm obrtnog momenta. Ovo mu omogućava da od 0 do 100 km/h stigne za 6,5 sekundi. Ova verzija motora dolazi kao početna opcija za modele SLK 200 i SLK 250.
Dok ne stigne AMG verzija, najsnažniji SLK 350 imaće 3,5-litarski V6 uparen sa sedmostepenom automatskom transmisijom, koji je u stanju da do “stotke” stigne za 5,6 sekundi i postigne maksimalnu brzinu od 250 km/h.
Enterijer je potpuno nov. Centralna konzola ima četiri okrugla metalna ventila za vazduh, a tu je i obilje hromiranih i aluminijumskih detalja.
Dodatne opcije za unutrašnjost su kožna sedišta i ambijentalno osvetljenje.
Tvrdi krov kabrioleta dostupan je sa funkcijom koja se zove “magično nebo” (Magic Sky Control) pomoću koje se, pritiskom na dugme, menjaju nijanse stakla. Čini se da je Mercedes ovom opcijom uspeo da svom kabrioletu da još veću ekskluzivnost.

Već se spekuliše koliko bi ovaj automobil mogao da košta. Iz Detroita stiže informacija da bi cena za američko tržište trebalo da se kreće od 54.175 dolara.

U britanske prodajne salone novi SLK stiže u junu 2011. godine, a više detalja, kao i cene, biće objavljene uskoro.

M. A.

Pratite najnovija dešavanja i premijere na Salonu automobila u Detroitu

Pročitajte više o Mercedesovoj C klasi 2012

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: