Najmanji Citroen dobio "kros"verziju

Citroen je na auto-salonu u Parizu izložio zanimljiv koncept Urban Ride zasnovan na modelu C1. Reč je o automobilu koji osim kozmetičkih unapređenja tipičnih za krosover vozila, u odnosu na standardni C1 ima i povišeno odstojanje od tla.

Podeli

Da se i mali automobili mogu pretvoriti u zabavna "kros" vozila koja se od ostalih izdvajaju svojim izgledom, pokazuju modeli kao što su Opel ADAM Rocks, Volkswagen Cross Up! ili FIAT Panda Cross.

Citroen je smatrao da novi C1 ima potencijal da se od njega napravi vozilo namenjeno onima koji bi želeli da se njihov automobil razlikuje od drugih. Kao rezultat, nastao je koncept Urban Ride.

C1 Urban Ride ima sve one elemente koje viđamo na eksterijru savremenih krosover modela, uključujući zaštitnu plastičnu oplatu na donjom delovima vozila i drugačije branike u odnosu na produkcijski C1.

Osim toga, na automobil su montirane atraktivne alu felne i šire gume, a klirens je povećan za 15 mm, tako da je Urban Ride praktičan i kao auto sa kojim se može sići sa asfalta.

Koncept ima i pomični platneni krov, kao na modelu Citroen DS3 Cabrio.

Citroen planira da na sajmu automobila u Parizu opipa puls publike i sazna šta posetioci i ljubitelji ove auto-marke misle o konceptu C1 Urban Ride.

Sudeći po tome da ovaj koncept već izgleda kao pretprodukcijski automobil, Citroen je blizu odluke o njegovoj serijskoj proizvodnji.

O premijerama sa pariskog auto-salona možete čitati u posebnoj rubrici na našem sajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.