Srpska premijera FIAT-a 500L

Kompanija FIAT Automobili Srbija predstavila je u četvrtak 20. septembra u Beogradu novi model 500L. Zvanična prodaja na srpskom tržištu počeće 22. septembra.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 21.09.2012.

08:45

Default images

Na svečanoj promociji u Belom dvoru, na kojoj su se u ulozi domaćina pojavili prestolonaslednik Aleksandar II i princeza Katarina, brojnom auditorijumu predstavljen je FIAT 500L. Goste iz diplomatskog kora, vladinih institucija, sveta biznisa i medija ispred kompanije FIAT Automobili Srbija (FAS) pozdravio je generalni direktor Antonio Cesare Ferrara.

„Ovom prilikom obeležavamo važnu prekretnicu u razvoju našeg projekta koji će imati uticaja na različite segmente ekonomije u ovoj zemlji, a takođe će ostaviti značajan trag u razvoju automobilske industrije“, rekao je Ferara i naglasio da je to bio veoma zahtevan i kompleksan zadatak.

„Večeras slavimo odrastanje. Proslavljamo dolazak najnovijeg modela porodice 500, našeg FIAT-a 500L. Ovaj automobil je proizvod našeg dosadašnjeg rada u Srbiji i otvara vrata za nove poduhvate koji nam predstoje u budućnosti“, dodao je Ferrara.
Generalni direktor kompanije FAS, Antonio Cesare Ferrara, na sveèanoj promociji u Belom dvoru.
FIAT 500L je MPV model koji pripada B segmentu. Njegova karoserija dugačka je 4.147 mm, široka 1.784 mm, a visoka 1.665 mm. Međuosovinski razmak je 2.612 mm.

U FIAT-u kažu da, zahvaljujući ovakvim dimenzijama, u kabinu bez problema može da se smesti pet dvometraša, a u njegov prtljažnik od 400 l i sav njihov prateći prtljag. Sa sklopljenom zadnjom klupom, prtljažni prostor povećava se na 1.310 litara.

Ponudu motora čine dva benzinca (1.4 16V Fire i 0.9 TwinAir) i turbo-dizel (1.3 MultiJet II). Motor od 1.4 litra ima maksimalnu snagu od 95 KS, dok dvocilindrični turbo TwinAir nudi 105 KS.

Obe verzije već ispunjavaju Euro 6 standarde, a isporučuju se sa šestostepenim menjačima. Dizel verzija, koja je takođe iznad važećih Euro 5 standarda, ima snagu od 85 KS, a kao i TwinAir model standardno se isporučuje sa Start&Stop sistemom, radi što manje potrošnje i zagađenja životne sredine.
Cena osnovne verzije, 500L 1.4 Pop, na srpskom tržištu iznosi 13.490 EUR.

Paket Pop, pored ostalog, sadrži ESP, ASR, MSR, ABS+EBD, HILL HOLDER, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, bočne vazdušne jastuke, vazdušne zavese, centralnu bravu s daljinskom komandom, servo-upravljač podesiv po visini i dubini, električne komande prozora u prednjim vratima, podešavanje vozačevog sedišta po visinii i točkove od 16 inča.

Ponuda obuhvata 11 boja karoserije, tri boje krova (bela, crna i boja karoserije) i tri boje naplataka (bela, crna i aluminijum). Kada je reč o personalizaciji, kupcima su dostupne 333 kombinacije.

Iz FIAT-a pozivaju zainteresovane kupce da se bliže upoznaju s ponudom, kako modela 500L, tako i drugih FIAT-ovih automobila, u "Nedelji otvorenih vrata" koja se održava od 22. do 29. septembra u prodajnim salonima širom Srbije.

Foto: Tanjug

Vozili smo FIAT 500L.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: