Kamere uskoro "kažnjavaju"

U Srbiji je od početka novembra u saobraćajnim udesima poginulo 13 osoba, a više od 200 ljudi je teže ili lakše povređeno. Saobraćajna policija najavila je pojačanu kontrolu saobraćaja i snimanje saobraćajnih prekršaja bez zaustavljanja vozila, uz naknadno slanje prekršajnih prijava na kućnu adresu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.11.2010.

10:27

Default images

Vladimir Rebić, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije, istakao je da su najverovatnije skoro prolećne vremenske prilike ovih dana uticale da se vozači ponašaju slobodnije na putevima i da razvijaju brzine veće od propisanih.



"Biće sprovedena pojačana kontrola saobraćaja koja će se vršiti na način koji možda nije uobičajen za srpske uslove, a to je snimanje i dokumentovanje prekršaja bez zaustavljanja vozača i kasnije procesuiranje po osnovu dobijenih podataka o vlasniku vozila", izjavio je Rebić za B92.

On je takođe istakao da kamere po beogradskim saobraćajnicama rade, doduše još uvek eksperimentalno, ali da se za 15-20 dana očekuje ispunjavanje uslova koji su neophodni da bi se ta dokumenta smatrala dokazom o prekršajnom postupku. "Ipak, dok te kamere ne profunkcionišu ovako kako očekujemo, u Beogradu će se kontrola vršiti iz vozila bez obeležja policije, takozvanih presretača, koji se kreću ulicama i snimaju prekršioce", rekao je Rebić.

Kamere snimaju, ali ne kažnjavaju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: