Uskoro Nissan GT-R Spec V

Nakon gotovo godinu dana spekulacija, pojavljivanja špijunskih fotografija i nadanja, Nissan je potvrdio izlazak modela GT-R Spec V.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 08.01.2009.

07:00

Default images

Reč je o limitiranoj seriji superkupea koji je evolucija standardnog modela. U Nissanu tvrde da sa Spec V-om nude performanse trkačkog automobila sadržane u vozilu sa homologacijom za svakodnevni saobraćaj.

Karoseriju karakterišu zadnji spojler od ugljeničnih vlakana, drugačiji gril hladnjaka, i „Ultimate Black Opal“ boja.

Unutrašnjost je opremljena Recaro sedištima od ugljeničnih vlakana, dok su zadnja uklonjena u cilju smanjenja ukupne mase vozila. Karbon fiber takođe ukrašava centralnu konzolu, instrument tablu i zamenjuje većinu trima enterijera.
Kada je o motoru reč, izmene nisu velike i uključuju novu kontrolnu jedinicu pritiska u turbinama pri visokim stepenima prenosa koja povećava količinu komprimovanog kiseonika koji pristiže u 3,8 litarski twin-turbo V6 motor, što za posledicu ima više obrtnog momenta u srednjim i visokim „obrtajima“.

Izduvne cevi su presvučene titanijumom a revidiran je i sistem oslanjanja, uz karbon keramičke kočnice koje se kriju iza 20-o inčnih NISMO naplataka.

Prodaja počinje u Japanu, i to od strane sedam prethodno odabranih dilera, a cena iznosi 125 950 evra.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: