Uskoro Smart na električni pogon

Nemački Mercedes planira proizvodnju "značajnog broja" automobila Smart na električni pogon, izjavio je šef Mercedesove filijale za izradu ekoloških automobila Herbert Keler u Sevilji.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.06.2008.

10:00

Default images

Keler je rekao, ne iznoseći više detalja, da će novi automobil koristiti kao osnovu 100 električnih vozila Smart koja se testiraju u Londonu, ali će novi električni automobili biti opremljen litijum-jonskim baterijama, umesto natrijum-nikl-hloridnim koje se sada korste.

Probni model ima električni motor na baterije od 41 konjske snage i može da se kreće s jednom dopunom baterija 115 kilometara, prenela je agencija DPA.

Najveća brzina tog automobila je 112 kilometara na sat. Vreme punjenja baterija do 80 odsto kapaciteta je pet sati, a dopuna punog kapaciteta osam časova.

Litijum-jonske baterije mogu, kako navode stručnjaci, da traju duže i zahtevaju manje vremena za dopunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: