Ultrajeftini model iz Tate

Indijski proizvođač automobila Tata motors predstavio je planove da na sajmu automobila, koji će biti održan u januaru 2008. godine u Nju Delhiju, predstavi novi "ultrajeftini" model putničkog koji će se prodavati po ceni manjoj od 2.000 evra.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2007.

09:45

Default images

Kompanija Tata saopštila je da će se novi model, sa četvoro vrata i motorom smeštenim pozadi, prodavati po ceni od samo 1.735 evra, a analitičari pretpostavljaju da bi njegova pojava na tržištu mogla da navede druge proizvođače da smanje cenu svojih modela, prenela je agencija AP.

Tako niska cena izazvala je mnogo pažnje u javnosti, ali kritičari upozoravaju da će proizvodnja ultrajeftinog modela imati za posledicu još veće saobraćajne gužve na indijskim putevima, što će dodatno povećati problem buke i zagađenja vazduha.

Drugi smatraju da će Tata morati da žrtvuje kvalitet i bezbednost da bi cenu automobila održala na veoma niskom nivou.

U saopštenju za štampu Tata motorsa navodi se da će novi automobil, u koji će moći da se smesti najmanje četiri osobe, biti pušten u prodaju u drugoj polovini 2008. godine.

Predsednik kompanije Ratan Tata tvrdi da će automobil biti prilagođen strogim standardima očuvanja životne sredine i da će poštovati neophodne bezbedonosne standarde.

Tata motors planira da u početku proizvodi između 250.000 i 500.000 super-jeftinih automobila godišnje. Osnovni model prodavaće se po pomenutoj, veoma niskoj, ceni, ali u ponudi će se naći i dva skuplja modela sa dodatnom opremom, saopštila je kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: