Budućnost se zove Honda FCX Clarity

Dve godine nakon otkrivanja FCX koncepta na tokijskom Auto salonu, Honda je konačno pokazala serijsku verziju tog modela koji će biti dostupan 2008. godine.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.12.2007.

12:00

Default images

Automobil, trenutno poznat po nazivu FCX Clarity biće dostupan kupcima sredinom 2008. godine, i to inicijalno na lokacijama koje imaju stanice sa hidrogenskim gorivom.

Serijska verzija ostaje odana konceptu, a jedina stvarna izmena je „nos“ koji je produžen nekoliko santimetara kako bi pružio dodatnu sigurnost u slučaju sudara. Autonomija kretanja je 435 km, a vertikalni tok gorivnih ćelija može startovati pri temperaturi od -30 stepeni Celzijusa.
Honda FCX Clarity veoma je važna jer predstavlja ekološki savršeno vozilo koje uskoro ulazi na tržište. Značaj vozila koje kao produkt iz izduvnog sistema ima vodu umesto ugljenikovih jedinjenja jasan je svakome.

Sa modelom FCX Clarity, japanska marka započela je novo poglavlje u automobilskoj industriji.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: