Prodao kolekcionarski auto da bi spasio mačku

Zdravlje je najvažnije i ova priča to dokazuje.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 27.05.2021.

17:00

Prodao kolekcionarski auto da bi spasio mačku
Photo: Toyota

Veliku stvar napravio je Leiz, koji je još 1994. kupio svoj auto snova. Iako živi u Japanu, on je Toyotu Supru uvezao iz Amerike.

Primerak proizveden 1989. godine je čuvao i pazio punih 27 godina, a onda je ovog meseca odlučio da ga proda. Presudila je ljubav prema ljubimcu, koja se pokazala većom od one prema automobilu, piše Index.hr.

U pitanju je njegova mačka Silk kojoj je dijagnostifikovana smrtonosna bolest. Silk je, sudeći po Leizovom blogu, preživeo, ali se još nije u potpunosti oporavio. U međuvremenu su računi veterinara otišli u nebo, tačnije na preko 27.000 USD. Zato je Leiz ponudio svoj auto na aukciji i pokušao da ga proda upravo za taj iznos.

I tu priča sad postaje još lepša. Javio se kupac koji je platio traženi iznos, a onda je i kontaktirao Leiza. Poručio mu je da će automobil čuvati u novoizgrađenoj garaži te da može doći da ga provoza kad god poželi. Takođe, kada skupi isti iznos, auto će moći da otkupi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: