Redizajnirani Kadjar – atraktivniji, udobniji, dinamičniji FOTO/VIDEO

Renault Kadjar je 2015. zauzeo jaku poziciju u SUV segmentu, privukavši pažnju širokog raspona kupaca tečnim linijama, dinamičnim kvalitetima i komforom.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2018.

16:15

Redizajnirani Kadjar – atraktivniji, udobniji, dinamičniji FOTO/VIDEO
Foto: Renault

Istovremeno, Kadjar jer profitirao od saradnje Renaulta sa Nissanom u pogledu pogona na sva četiri točka i terenskih sposobnosti.

Posle tri godine Renault je osvežio i unapredio Kadjar u svim segmentima, a poštujući tradicionalne SUV norme dobio je atraktivniju, stilizovaniju, dinamičniju liniju.
Foto: Renault
Ipak, pošto u Renaultu tvrde da su kupci do sada Kadjar uglavnom birali zbog dizajna, vizuelne promene su bile suptilne.

Blago su promenjeni prednji i zadnji branik, prednja maska je proširena uz zastupljenije hromirane detalje, a novina je spajanje dnevnih svetala u C obliku sa pokazivačima pravca u jednu celinu.
Foto: Renault
Maglenke su sada kockastog oblika, umesto oblog, a pozadi su sada stavljena LED zadnja svetla, maglenke i žmigavci takođe.

Dostupne su i nove 17-inčne i 19-inčne alu felne, dok su već postojećoj paleti boja karoserije dodate siva, plava i zelena nijansa.
Foto: Renault
Novi Kadjar stavlja naglasak na komfor, kvalitet i ergonomkski dizajn, enterijer je dodatno redizajniran radi još ugodnije svakodnevne vožnje.

Što se tiče tog dela automobila, unapređeni su ventilacioni otvori, te prekidači za otvaranje prozora i vrata uz metalne elemente, proširen je prostor za odlaganje sitnih stvari, dok je naslon za ruke sada fiksiran.
Foto: Renault
Renault je posebnu pažnju obratio na sedišta, koja sada imaju novu vrstu pene, pa bolje podržavaju telo i moguće je proširiti sedalni deo.

Na sve to, osveženi Kadjar je dobio i naprednije, efikasnije benzinske i dizel agregate za još veći vozački ugođaj.
Kupci u ponudi imaju i novi 1,3-litarski četvorocilindarski benzinac koji je razvijen u saradnji sa nemačkim gigantom Daimlerom koji dolazi u verzijama sa 140 i 160 KS, sa manuelnim i automatskim EDC menjačem, a Renault tvrdi da ima snažan nizak raspon obrtnog momenta.

Unapređen je i dobro poznati i pouzdani 1,5-litarski dCi dizel koji pod novom oznakom Blue dCi ima nižu emisiju štetnih gasova, a njegova snaga je pojačana sa na 115 i 150 KS.
Foto: Renault
Renault još nije saopštio cene za redizajnirani Kadjar koji će se naći u prodaji za nekoliko meseci, a očekuje se da početna cena bude oko 23.000 evra, što je blago povećanje u odnosu na model pre redizajna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: