MINI Cooper zauvek ostaje bez krova?

BMW navodno planira da okonča proizvodnju Minija sa čvrstim krovom, iako iz Minija tvrde da o tome nikad nije bilo reči.

Podeli

Ipak, činjenica je da se ova verzija popularnog gradskog automobila sve slabije prodaje.

Kada je nemački gigant postao vlasnik čuvenog Minija početkom ovog veka, postojao je samo jedan model – trovratni Cooper sa čvrstim krovom.

Tokom istorije Mini je imao nekoliko različitih modela, ali je ovaj model Cooper sa troja vrata bio nosilac kompanijinog imidža.

Međutim, poslednjih godina je pao u zapećak zbog rasta popularnosti većih modela poput Contrymana, pa je tako prodaja sa skoro 30.000 jedinica u 2010. pala na tek nešto više od 11.000 prošle godine.

Ništa bolje ne stoji ni verzija sa pet vrata (oko 7.700 jedinica u 2017), dok Contryman ove godine beleži rekordne brojke.

Stoga u BMW razmatraju da okončao proizvodnju Mini Cooper verzije sa troja vrata sa čvrstim krovom i ostanu samo na kabriolet varijanti kod ovog modela.

U međuvremenu, iz samog Minija poručuju da je mali Cooper kičma ovog proizvođača i da o okončanju proizvodnje nema ni reči.

Videćemo da li će Cooper da "preživi" planove bavarskog menadžmenta.

Vesti

Neverovatan rast prodaje električnog Jaguara

Jaguar je u oktobru kupcima isporučio 1.200 primeraka električnog krosovera I-Pace, što je do sada najbolja mesečna prodaja ovog modela otkako je u proleće stigao na tržište. Poređenja radi, u avgustu je prodato svega 140 jedinica modela I-Pace.

Vesti sreda 14.11. 09:00 Komentara: 5
strana 1 od 75 idi na stranu