Stiže najbrži Golf GTI u istoriji

Golf GTI TCR sa 290 ks, koji je u maju predstavljen u svojoj konceptnoj varijanti, dobiće produkcijsku verziju do kraja godine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.08.2018.

14:50

Stiže najbrži Golf GTI u istoriji
VW Golf GTI TCR Concept iz maja 2018.

Automobil koji će zauzeti poziciju između GTI modela sa Performance paketom i ekstremnog Golfa R, stiže u prodajne salone krajem 2018, saznaje britanski Auto ekspres.

Specifikacije bi trebalo da budu identične kao na konceptu, pa treba očekivati da se ispod haube nađe 2.0 litarski TSI motor koji proizvodi 290 ks (213 kW) pri 6.800 o/min i razvija 370 Nm već od 1.600 o/min.

Snaga će se prenositi na točkove pomoću sedmostepenog automatizovanog menjača sa duplim kvačilom, maksimalna brzina biće 265 km/h kada se ukloni elektronski limiter, dok će ubrzanje 0-100 km/h iznositi oko 6 s.

Za sada nije poznato da li će kupcima biti ponuđena i opcija sa šestobrzinskim manuelnim menjačem.
VW Golf GTI TCR Concept iz maja 2018.
Kada se pojavi krajem godine, TCR će biti najbrži serijski Golf GTI u 40-godišnjoj istoriji ovog modela.

Očekuje se da će Volkswagen ponuditi kupcima ograničenu seriju vozila (slično kao što je to bio slučaj sa Golfom GTI Clubsport S), što će dodatno doprineti ekskluzivnosti ovog automobila.

TCR će standardno biti opremljen 18-inčnim alu felnama, a 19-ice će biti dostupne kao doplatna opcija.

Među opcionim dodacima biće i specijalno sportsko oslanjenja sa adaptivnim, elektronski podesivim amortizerima, čiji se modovi (Normal, Comfort i Sport) mogu menjati pritiskom na dugme.
VW Golf GTI TCR Concept iz maja 2018.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: