Najmanji Seat ostaje bez verzije sa 3 vrata

Španski proizvođač unapredio je za 2018. model Mii ali je ponudu ovog malog gradskog automobila sveo isključivo na opciju sa 5 vrata.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.08.2018.

11:00

Najmanji Seat ostaje bez verzije sa 3 vrata
Seat je rekao zbogom verziji sa 3 vrata

Poslednjih godina sve više manjih modela automobila, koji su ranije bili dostupni u varijantama sa 3 i 5 vrata, ostaju bez trovratne opcije.

Interesantno je da je ovaj trend zahvatio i najmanji, takozvani A segment, gde zbog malog međuosovinskog rastojanja konstruktori i inače jedva "uglavljiuju" zadnja vrata u bočne delove karoserije.

Jedan od razloga za ovakav potez kompanija svakako je smanjeno interesovanje kupaca za verziju sa 3 vrata - zbog praktičnijeg ulaska putnika na zadnja sedišta češće se odlučuju za petovratnu opciju.

Drugi razlog se krije u zahtevima da se smanje troškovi razvoja i proizvodnje modela automobila gde god je to moguće.

Seat nije saopštio zašto je odustao od varijante modela Mii sa 3 vrata, ali pretpostavlja se da je to učinjeno zbog male tražnje za ovom verzijom vozila. Poređenja radi, Volkswagen i Škoda i dalje kupcima nude trovratnu opciju sestrinskih modela Up! i Citigo.
Seat Mii za 2018.
Što se tiče ostalih novina na modelu Mii, one ne uključuju "fejslifting" automobila. Seat je saopštio da će standardni nivo opreme biti unapređen, a i ostali paketi će pretrpeti određene promene.

Osnovna verzija imaće multimedijalni sistem sa slotom za SD memorijsku karticu, USB priključkom i Bluetooth konekcijom. Omogućena je povezivost sa mobilnim telefonima koji rade na iOS i Android platformama, a standardan je i klima-uređaj.

Kada je reč o motorizaciji, Seat Mii je dostupan sa trocilindarskim 1.0 litarskim benzincem u opcijama sa 60 ks (44 kW) i 75 ks (55 kW). Snaga se prenosi na prednje točkove pomoću petobrzinskog manuelnog menjača dok je u snažnijoj verziji na raspolaganju i opcioni petostepeni auromatik.

Najmanji Seat može se naručiti i u varijanti sa pogonom na komprimovani prirodni gas (metan), a motor tada isporučuje 68 konjskih snaga (50 kW).
Verzija sa pogonom na metan
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: