Tesla prednjači u proizvodnji EV, ali ne još zadugo

Za samo nekoliko godina Teslu će prestići mnogi tradicionalni svetski proizvođači automobila koji tek kreću u "električnu ofanzivu", pokazuje najnovija studija o automobilima na struju.

Podeli

Teslu će najpre sa trona svrgnuti nemački auto-giganti, kao što su Daimler, BMW i Volkswagen, navodi se u izveštaju konsultantske kuće PA Consulting koja je specijalizovana za oblast tehnologija i inovacija.

U svojoj projekciji stanja na tržištu električnih automobila u naredne 3 godine PA Consulting je uzeo u obzir više faktora, uključujući između ostalog strategiju samih kompanija, razvoj tehnologije pogonskih baterija, mrežu dobavljača, partnerstva među velikim proizvođačima automobila i finansijski potencijal svakog od njih ponaosob.

Analiza je pokazala da će nemačka trojka u narednih nekoliko godina dostići i prestići Teslu po godšnjoj produkciji automobila na struju.

Mercedes Benz EQA koncept kompaktnog automobila na struju iz 2016.
Mercedes Benz EQA koncept kompaktnog automobila na struju iz 2016.

Kompanija Tesla, koja je po mnogo čemu pionir u oblasti savremenih automobila na električni pogon, ali i kompanija koja je dosadašnjim uspešnim rezultatima na tržištu naterala tradicionalne proizvođače automobila da ubrzaju sopstvene programe vozila na struju, zadržaće se na poziciji broj 1 još najviše godinu-dve, ispred grupacija Renault-Nissan-Mitsubishi i BMW.

Od 2021. primat će, prema PA Consultingu, preuzeti Daimler (vlasnik marki Mercedes i Smart), ispred BMW-a i pomenute alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi. Teslu će prestići i Volkswagen, Volvo, pa čak i Toyota.

.

Vesti

Svečano otvoren "51. Srbija reli"

51. Srbija reli svečano je otvoren u petak na Gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji u prisustvu ministra odbrane Aleksandra Vulina, ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, predsednika Auto-moto saveza Srbije Mirka Butulije i predsednika opštine Vrnjačka Banja Bobana Đurovića.

Vesti petak 21.09. 23:37 Komentara: 0
strana 1 od 77 idi na stranu