Galerija: Hyundai Tucson (redizajn)

Hyundai je nedavno restilizovao svoj kompaktni SUV, koji u osveženom izdanju stiže u evropske prodajne salone tokom leta.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2018.

19:00

Galerija: Hyundai Tucson (redizajn)

Otkako je lansirana 2015. godine, aktuelna generacija modela Tucson najprodavaniji je Hyundai u Evropi.

Korejski proizvođač nedavno je redizajnirao ovaj automobil, kako bi bio konkurentniji na evropskom tržištu, s obzirom da su se u međuvremenu pojavili novi rivali kao što su Škoda Karoq i Seat Ateca.
Stilske promene nisu velike, ali su ipak primetne, pre svega na prednjem delu vozila gde je zamenjena maska hladnjaka.

Standardna oprema, između ostalog, obuhvata 16 inčne alu felne, prednja svetla za maglu, integrisane pokazivače pravca u kućištima retrovizora, automatska prednja svetla, multimedijalni sistem sa sedminčnim ekranom, Apple CarPlay i Android Auto funkcijama, zadnjom kamerom i Bluetooth konekcijom.
U srednjim paketima opreme na raspolaganju su 17 inčne alu felne, krovne šine, LED stop svetla, automatski brisači, samozatamnjujući unutrašnji retrovizor, 8-inčni displej multimedije, navigacija, tempomat...

Viši paket uključuje alu felne promera 18 inča, beskontaktno otključavanje i startovanje motora bez ključa, elektronsku parking kočnicu, bežični punjač smartfon uređaja, premijum audio sistem i dr.
U samom vrhu ponude je verzija sa LED prednjim svetlima, kamerama koje nadgledaju okolinu automobila, adaptivnim tempomatom, panoramskim krovom, električnim otvaranjem i zatvaranjem vrata prtljažnika, grejanim volanom i funkcijom hlađenja prednjih sedišta.

Hyundai Tucson za evropsko tržište biće dostupan sa 1.6 litarskim GDi i T-GDi benzincima sa 132 ks i 177 ks, kao i 1.6 CRDi dizelašem u dve opcije - sa 115 ks i 136 ks. Pored toga, u ponudi će biti i 2.0 CRDi sa 48-voltnim blagim hibridnim pogonom i 186 konjskih snaga.

U zavisnosti od motora, za prenos snage koristiće se šestobrzinski manuelni menjač, zatim automatizovani menjač sa duplim kvačilom i 7 brzina, i osmostepeni automatik.

Više fotografija pogledajte u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: