Da li pravite pauze na dužim putovanjima?

U vreme najvećeg broja putovanja, tokom letnjih meseci, dešava se i najveći broj saobraćajnih nezgoda. Veliki broj udesa nastaje usled umora koji rezultira propustima zbog kojih mogu nastradati i čitave porodice.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2018.

14:10

Da li pravite pauze na dužim putovanjima?

Agencija za bezbednost saobraćaja i kompanija Eko Serbia najavili su letnju kampanju prevencije saobraćajnih nezgoda pod nazivom “Vozi odmoran”.

Cilj kampanje je isticanje važnosti redovnih pauza prilikom dužih putovanja i namenjena je svim putnicima tokom letnje sezone koji su u tranzitu, ali i na lokalnim relacijama.

U vreme najvećeg broja putovanja, tokom letnjih meseci, dešava se i najveći broj saobraćajnih nezgoda. Veliki broj udesa nastaje i usled umora koji rezultira propustima zbog kojih mogu nastradati i čitave porodice.

Tokom ove kampanje Eko Serbia će biti uključena u akciju putem edukativnih lifleta sa savetima za bezbedno putovanje koji će na pumpama biti distribuirani svim vozačima širom Srbije. Lifleti sadrže praktična uputstva i pravila za bezbednu vožnju.
Usled povećanja prometa na domaćim saobraćajnicama i inostranih vozača, liflet o bezbednosti u saobraćaju je urađen na četiri jezika – srpskom, engleskom, nemačkom i turskom.

Sa ciljem bezbednog dolaska na željenu destinaciju svih učesnika u saobraćaju, vozačima se savetuje da na put krenu odmorni, prave pauze na svaka dva sata i izbegavaju vožnju kako tokom noći, tako i tokom najtoplijih delova dana.

Pored lifleta, svim vozačima na usluzi je besplatna proveru automobila, tzv. Pit Stop. Naime, osoblje na Eko pumpama je obučeno da proveri ključne bezbednosne tačke automobila kao što su pritisak u gumama, svetlosna signalizacija, ulje, rashladna tečnost i tako dalje.

Na ovaj način pruža se dodatna pomoć vozačima u pripremi za put i to 24 časa dnevno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: