Škoda predstavila najmanji SUV - Kamiq

Škoda je objavila footgrafije novog modela namenjenog isključivo kineskom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

14:55

Škoda predstavila najmanji SUV - Kamiq

Kamiq će debitovati na predstojećem auto-salonu u Pekingu, koji počinje 25. aprila, a u gami češkog proizvođača zauzeće mesto ispod modela Karoq.

Za razliku od druga dva SUV-a, Kodiaqa iz 2016. i Karoqa iz 2017, Škoda Kamiq namenjen je samo kupcima u Kini.
Dizajn spoljašnjosti automobila sledi stilski obrazac koji je uspostavljen na prethodna dva modela, dok je unutrašnjost (za sada prikazana samo na skicama) nešto drugačija od enterijera modela Kodiaq i Karoq.
Škoda je ostala dosledna i nomenklaturi, pa ime vozila Kamiq počinje sa slovom "K", a završava se sa "Q", kao kod prethodnih SUV modela.

Tehnički detalji za sada nisu objavljeni, a očekuje se da će Kamiq koristiti 1.5 litarski benzinski motor, koji pogoni i verziju modela Rapid za kinesko tržište.
Iako Kamiq neće stići u Evropu, Škoda je ranije najavila da će evropskim kupcima ipak ponuditi još jedan SUV.

U pitanju je produkcijska verzija koncepta Vision X prikazanog na sajmu automobila u Ženevu u martu 2018. Taj model će u prodajne salone u Evropi stići 2019. i koristiće Volkswagenovu MQB mehaničku platformu.
Trojac Kamiq, Karoq i Kodiaq za kinesko tržište

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: