U Nemačkoj najpouzdanija – Kia

Korejski proizvođač automobila zauzeo je 1. mesto po kvalitetu i pouzdanosti, pokazuje studija za 2017. koju je objavio J.D. Power.

Podeli
Kia Sportage
Kia Sportage

Studija je ove godine obuhvatila oko 14.000 vlasnika vozila u Nemačkoj, koji su ocenjivali pouzdanost 71 modela i 24 proizvođača automobila, kada je reč o automobilima starosti između 1-3 godine.

Kia je dobila priznanje za "najbolji automobilski brend", sa najmanje zabeleženih problema od svih automobilskih marki. Među 24 ocenjena auto-brenda jedina je koja je imala manje od 100 bodova (manji broj bodova znači manji broj problema) i značajno ispod proseka koji iznosi 151 bod.

Naime, Kia je imala 99 bodova, dok je na drugom mestu još jedan korejski brend, Hyundai (105 bodova), a treća je Toyota (109 bodova).

U ovogodišnjem ispitivanju o pouzdanosti vozila, među modelima marke Kia posebno se izdvaja Sportage. Kijin evropski bestseler dokazao se ne samo u svojoj klasi, gde je trijumfovao, već i među svim modelima, i sa samo 77 problema na 100 vozila osvojio je ukupno 2. mesto u konkurenciji 71 ispitanog modela koji se prodaju u Nemačkoj.

Ovaj model Kije prethodno se iskazao 2016. na testu izdržljivosti (100.000 km) koji su sproveli nemački magazini Auto Bild i Auto Motor und Sport. Sportage je testove prošao bez ikakvog kvara i zabeležio najbolji rezultat u klasi.

Vesti

Land Rover krije novi Defender zbog straha od Kineza

Naslednik legendarnog terenca biće predstavljen 2018, a Land Rover će preskočiti uobičajenu fazu prikazivanja konceptnog vozila jer se plaši da bi neki od kineskih proizvođača mogao da napravi kopiju i lansira je na tržište te zemlje pre originalnog produkcijskog modela.

Vesti petak 15.12. 13:20 Komentara: 1

Bira se ekološki najprihvatljiviji automobil 2018.

Namera je da se izborom “najzelenijeg” modela afirmiše ekološki pristup proizvođača prilikom konstruisanja, procesa izrade i eksploatacije automobila, i da se ukaže u kom pravcu treba da razmišljaju potencijalni kupci, ali i uvoznici vozila u našoj zemlji.

Vesti četvrtak 14.12. 08:36 Komentara: 9
strana 1 od 1292 idi na stranu