Novi rekord Tesle: Preko 1.000 km bez dopune baterija!

Nakon što su dvojica Belgijanaca u junu prešli 900 km Modelom S bez dopune baterija, italijanski tim sada je poboljšao ovaj razultata na čak 1.078 km.

Podeli
Foto: Tesla Owners Italy
Foto: Tesla Owners Italy

Posle junskog rekorda u disciplini “autonomija vožnje serijskih električnih modela” (901, 2 km), prvi čovek Tesle, Ilon Mask, oglasio se na Twitteru sa opaskom da je Model S 100D, uz korišćenje odgovarajućih guma, u stanju da pređe i svih 1.000 km, pre nego što mu se isprazne baterije:

Nepuna dva meseca kasnije, njegova najava potvrđena je u praksi. Tim sastavljen od članova Udruženja vlasnika Tesla automobila iz Italije uspeo je da Modelom S 100D pređe 1.078 km, bez dopune baterija, što je Mask propratio novim Tweetom:

Oni su tom prilikom koristili pneumatike sa niskim otpotom kotrljanja, a vožnja je trajala 29 sati, pri čemu je prosečna brzina iznosila 40 km/h.

Da bi oborili rekord, osim kretanja malim brzinama, Italijani su tokom vožnje isključili klima uređaj, a veći deo puta prešli su sa uključenim autopilotom.

Inače, prema zvaničnim podacima koje je svojevremeno objavila američka Agencija za zaštitu životne sredine (EPA), autonomija Modela S 100D u kombinovanom režimu vožnje iznosi oko 540 km.

Vesti

Bira se ekološki najprihvatljiviji automobil 2018.

Namera je da se izborom “najzelenijeg” modela afirmiše ekološki pristup proizvođača prilikom konstruisanja, procesa izrade i eksploatacije automobila, i da se ukaže u kom pravcu treba da razmišljaju potencijalni kupci, ali i uvoznici vozila u našoj zemlji.

Vesti četvrtak 14.12. 08:36 Komentara: 9
strana 1 od 1292 idi na stranu