Tradicija koja traje: Auto trka "Nagrada Beograda"

U nedelju 18. juna u podne na stazi Ušće u Beogradu svečano je otvorena kružna auto-trka “Nagrada Beograda 2017”, koju su organizovali Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS), Auto-moto savez Srbije (AMSS), uz podršku Skupštine grada Beograda, i Ministarstva omladine i sporta, kao i Sportskog saveza Srbije (SSS) i AMS Osiguranja (AMSO).

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 18.06.2017.

17:39

Tradicija koja traje: Auto trka
Foto: AMSS

Na stazi dugačkoj 2.310 metara, na ušću Save i Dunava, nastupa stotinak vozača, koji se takmiče za Nacionalni šampionat. Ove godine otvorene su sve klase i discipline, vozi se u pet divizija, uključujući i klasu legendarnog "fiće". Nagrade najuspešnijima deliće se po završetku svake divizije.

Na otvaranju, publici i prisutnim takmičarima su se obratili Nebojša Stevanović, direktor Gradskog centra za fizičku kulturu, zatim Miodrag Mika Đelmaš, počasni predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), Staniša Lazarac, predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije i Predrag Đurđev, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

"Izuzetna mi je čast što se nalazim na stazi kojom se trke voze još od prošlog veka, i što smo u mogućnosti da i danas zaljubljenicima u automobilizam pružimo mogućnost da budu deo svega što nosi ovaj sport", istakao je diektor Gradskog centra za fizičku kulturu (Starog Dif-a) Nebojša Stojanović i dodao da je veoma ponosan jer ova manifestacija postaje simbol Beograda.
Foto: AMSS
Ovom prilikom, Miodrag Mika Đelmaš srdačno je pozdravio skup, izrazio očekivanja da će gledaoci videti "dobru vožnju" i poželeo takmičarima sreću.

Generalni sekretar AMSS, Predrag Đurđev, zahvalio se svima koji su učestvovali u organizaciji ovog takmičenja.

"Siguran sam da ćemo i ovoga puta opravdati ukazano poverenje i još jednom dokazati da auto sport u Srbiji ima budućnost", naglasio je Đurđev i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se sav uložen trud u organizovanje ove manifestacije isplatio i što je značaj ovog takmičenja prepoznat, a to dokazuje sve veća zainteresovanost takmičara i publike.

"Auto-moto savez Srbije i Auto karing savez Srbije, će i u narednom periodu nastaviti da ulažu napore kako bi auto sport u Srbiji dostigao viši nivo i još bolje i uspešnije funkcionisao. Ovom prilikom se zahvaljujem svima sa kojima sarađujemo na ovom projektu na naporima koje ulažu, kako bi ova grana sporta mogla da nastavi da se razvija”, istakao je Staniša Lazarac, pomoćnik u AMSS za auto i karting sport.

"Nagrada Beograda 2017", kao tradicionalno takmičenje u auto sportu, boduje se za Nacionalni šampionat Srbije. U skladu sa dosadašnjom tradicijom, trka uživa veliku pažnju ljubitelja automobilizma i privlači veliki broj gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: