Koliko je brz Mustang koji stiže na evropske puteve?

Ford je objavio nove podatke o preformansama Mustanga koji će se od leta naći u prodajnim salonima širom Evrope.

Izvor: B92

Utorak, 28.04.2015.

10:33

Default images
Ford Mustang 5.0 V8

Ford Mustang po prvi put zvanično stiže na evropsko tržište. Iako je knjiga narudžbina otvorena veće nekoliko meseci, prvi primerci naći će se u rukama svojih vlasnika tek u julu.

Najsnažnija i ujedno najbrža verzija u Evropi biće Mustang GT koji ispod haube krije moćni 5.0 litarski V8 sa 421 ks (309 kW) i 530 Nm.

U kombinaciji sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, auto od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,8 sekundi, što ga, kako kažu u Fordu, čini najbržim visokotiražnim serijskim automobilom te kompanije na evropskom tržištu ikada.

Bolje ubrzanje imao je jedino Ford GT iz 2005, ali je on izrađivan u ograničenoj seriji. Pogledajte kako do stotke ubrzava novi Ford Mustang 5.0 V8:



Za kupce kojima nije toliko bitno da njihov Mustang ima osmocilindrični motor, Ford je pripremio pitomiju i ekonomičniju verziju sa 2.3 litarskim EcoBoost turbo-benzincem.

Motor proizvodi 317 ks (233 kW), dok maksimalni obrtni moment dostiže 432 Nm.

Ubrzanje iz stanja mirovanja do brzine od 100 km/h iznosi 5,8 s, kada je motor uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem.
Ford Mustang EcoBoost
Za razliku od V8 verzije, čija prosečna fabrički deklarisana potrošnja iznosi 12 l/100 km, EcoBoost model prema specifikacijama proizvođača u proseku troši samo 8 l/100 km.

Razlike između emisija CO2 ova dva modela takođe su značajne. Dok 5.0 litarski osmocilindraš emituje 281 g/km, turbo-benzinac izbacuje u atmosferu 179 g ugljen-dioksida po km.
Ford Mustang kabriolet
Svi Mustanzi za evropsko tržište standardno su opremljeni Performance paketom koji podrazumeva poboljšani sistem za hlađenje pri velikim brzinama i unapređene kočnice.

U standardnu opremu uključene su i 19 inčne alu felne, automatski HID farovi, LED stop svetla, zadnji difuzor, dvozonski sistem kilmatizacije, audio uređaj sa 9 zvučnika i SYNC 2 multimedijalnim sistemom sa glasovnim komandama i 8 inčnim ekranom osetljivim na dodir.

U Fordu kažu da su od kupaca u Evropi do sada primili 2.200 narudžbina. Na tržištu će biti dostupne kupe i kabriolet verzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: