Hyundai ix20 za 2015.

Hyundai je osvežio svoj MPV model ix20. Osim kozmetičkih promena na vozilu, unapređeni su i motori, a u ponudi će se naći novi šestobrzinski automatski menjač.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

10:51

Default images

Redizajn spoljašnjosti obuhvata nove farove i veliku masku hladnjaka, kao i stop svetla sa LED tehnologijom.

Pored novih 15 inčnih alu felni, kupci će uz doplatu moći da naruče i felne prečnika 16, odnosno 17 inča.
Korejski proizvođač opremio je unutrašnjost vozila novim audio sistemom koji ima mogućnost povezivanja sa iPod uređajem, kao i intergrisanu memoriju od 1GB za skladištenje muzike.

Osim toga, omogućene su i Bluetooth, USB i AUX konekcije.
Za pogon su odabrana dva benzinska i dva dizel motora.

Osnovni benzinac zapremine 1.4 l proizvodi 90 ks (66 kW), dok jači, 1.6 litarski motor razvija 125 ks (92 kW) i biće u ponudi i sa novim šestostepenim automatskim menjačem, koji predstavlja zamenu za postojeći četvrobrzinski automatik.

Benzinci će standardno biti upareni sa petostepenim manuelnim menjačem.
Oni koji se odluče za dizel opciju, mogu da biraju između dva 1.4 litarska motora, sa 77 ks (57 kW) i 90 ks (66 kW), kao i dva 1.6 dizelaša, sa 115 ks (85 kW) i 128 ks (94 kW).

Kod svih dizel verzija snaga će se na točkove prenositi pomoću manuelnog menjača sa 6 brzina.
Standardna oprema podrazumeva ESP i ABS sa EBD sistemom, kao i 6 vazdušnih jastuka.

Hyundai je saopštio da je unapredio ekonomičnost modela ix20 tako što je ovaj automobil opremio stop-start sistemom, gumama sa smanjenim otporom kotrljanja, kao i aktivnim preklopnikom na maski hladnjaka koji poboljšava aerodinamičke karakteristike u vožnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: