Chevrolet će praviti električni Bolt od 30.000 dolara

Američki proizvođač potvrdio je da će električni koncept Bolt, koji je predstavljen na auto-salonu u Detroitu početkom godine, ući u serisjku proizvodnju.

Izvor: B92

Petak, 13.02.2015.

13:18

Default images

Model kojim će Chevrolet pokušati da se suprotstavi električnom BMW-u i3 proizvodiće se u fabrici Orion, u blizini Detroita, a projektovana tržišna cena iznosiće 30.000 dolara (trenutno oko 26.000 evra).

"Odluka o serijskoj proizvodnji doneta je nakon pozitivnih reakcija potencijalnih kupaca na koncept prikazan na sajmu u Detroitu", izjavio je predsednik General Motors (GM) za Severnu Ameriku, Alan Batey.

On smatra da Bolt "ima potencijal da uzburka tržište električnih automobila".
GM će uložiti 160 miliona dolara u pogon Orion, kako bi se u toj fabrici stvorili uslovi za serijsku proizvodnju novog električnog automobila.

Očekuje se da će Bolt početi da se proizvodi u jesen 2016, a spekuliše se da bi i evropski brendovi koji posluju u okviru General Motorsa (Opel i Vauxhall) mogli da dobiju sopstvene verzije ovog modela.
Bolt je električni hečbek sa 5 vrata izrađen od lakih materijala, poput aluminijuma, magnezijuma i ugljeničnih vlakana, sa ciljem smanjenja mase vozila.

Točkovi su pomereni na krajeve automobila, čime je dobijen veći prostor za smeštaj putnika u kabini.

Chevrolet nije objavio detaljne specifikacije, ali je saopšteno da je Bolt u stanju da pređe i više od 320 km sa jednim punjenjem baterija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: