Istočnoevropski novinari izabrali automobil godine

Opel Corsa je osvojila nagradu AUTOBEST 2015. Na finalnom testiranju u Beogradu, novi model je odneo pobedu sa ukupno 994 poena.

Izvor: B92

Nedelja, 14.12.2014.

10:17

Default images

Iza Corse, po oceni novinara, našli su se Hyundai i20 (906 poena), Škoda Fabia (871 poen) i Citroën C4 Cactus (830 poena). Ova pobeda učinila je Corsu prvim automobilom u istoriji dodeljivanja nagrade AUTOBEST koji je osvojio priznanje u dve uzastopne generacije.

Samo tri meseca nakon lansiranja, Opel je primio preko 55.000 porudžbina za petu generaciju ovog automobila.

Stručni žiri nagrade AUTOBEST sastavljen je od novinara iz oblasti automobilizma iz 15 centralnih i istočnoevropskih zemalja. Ovo tržište ima oko 300 miliona stanovnika.

Prilikom formiranja liste, žiri je gledao odnos cene i kvaliteta, jer sem klasičnih karakteristika vozila, žiri takođe razmatra i troškove održavanja, dostupnost rezervnih delova i dijapazon usluga u ponudi distributera. Na kraju, pobeđuje ponuda koja najbolje odgovara prosečnom kupcu na tržištu Istočne Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: