Lada Niva ne posustaje

Mali broj terenskih modela opstao je na tržištu skoro četiri decenije, a da nije u značajnoj meri promenio svoj dizajn i koncepciju. Jedan od njih je Lada Niva, koja je prvi put predstavljena 1977. godine, a nakon 37 godina dobija osveženu verziju za 2015.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2014.

13:43

Default images

Ladi Nivi u Srbiji se pripisuju gotovo mitske karakteristike. Oni koji imaju iskustva u vožnji ovog automobila tvrde da je u stanju da se probije tamo gde drugi slični terenci ne mogu, i to po svim vremenskim uslovima.

Jednostavnost konstrukcije i spartanska opremljenost omogućavaju da u poređenju sa vozilima slične namene Niva ima nisku nabavnu cenu i troškove održavanja.
Proizvođač Avtovaz zna da su to aduti ovog vozila, i za sada ne menja dobitnu kombinaciju.

S vremena na vreme pojavi se restilizovana verzija, koja se malo razlikuje od prethodne.
Osveženi model nosi oznaku Lada 4x4 Urban i biće predstavljen na sajmu automobila u Moskvi, u avgustu. Vozilo ima promenjen dizajn maske hladnjaka, nove branike u boji karoserije i izmenjenu konstrukciju zadnjeg brisača koji omogućava pokrivenost veće površine zadnjeg stakla.

Proizvođač je prekrio 17 inčne čelične felne ukrasnim poklopcima, a na povećanje komfora u kabini uticaće poboljšana zvučna izolacija, elektropodizači prednjih prozora i klima-uređaj.
Ispod haube nalazi se poznati 1.7 litarski četvorocilindrični benzinac sa 83 ks (61 kW) koje postiže pri 5.000 o/min. Snaga se prenosi na sve četiri točka pomoću pestobrzinskog manuelnog menjača.

Automobil težak 1.210 kg do stotke ubrzava za 22 sekunde, pre nego što dostigne maksimalnih 137 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: