"Zeleni pauk" uvodi red u parkovima, pored škola...

Nepropisno parkirane automobile sa zelenih površina u Beogradu od subote odnosi takozvani "Zeleni pauk". Osim uvođenja komunalnog reda kada je u pitanju bahato parkiranje, ova aktivnost treba da pokaže i svest prema očuvanju zelenih površina, kažu gradske vlasti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2014.

10:11

Default images

Tri dizalice će svakodnevno odnositi vozila koja su ostavljena na šetalištima ili ugrožavaju bezbednost pešaka u parkovima, najmlađih na igralištima, u okolini škola ili vrtića.

"Posao Zelenog pauka biće da rešava pitanje nepropisnog parkiranja na zelenim površinama, na igralištima i tamo gde ono najviše iritira građane, pošto je takvo parkiranje bahato", rekao je gradski menadžer, Goran Vesić.

"Za dizanje ovih vozila nalog daje komunalni inspektor, a ubuduće ćemo više voditi računa da zaštitimo zelene površine", podvukao je Vesić u Topčiderskom parku gde je Zeleni pauk u subotu odneo prva nepropisno parkirana vozila.

Tokom proteklog vikenda odnošenje automobila sa zelenih površina nije se naplaćivalo, osim komunalnih taksi, a od ponedeljka 30. juna biće naplaćivano.

Vesić je najavio mogućnost da u narednom periodu budu povećane kazne za parkiranje na zelenim površinama, jer, kako je dodao, one ne treba da budu identične sa onima za nepropisno parkiranje u gradu, kao što je sada slučaj.
Vesić je podsetio i na akciju postavljanja "lisica" na vozila sa stranim tablicama čiji vlasnici nisu plaćali parking, navodeći da je kroz tu aktivnost započetu krajem februara, u gradski budžet uneto više od 50 miliona dinara od kazni, dok je broj prodatih dnevnih karata povećan za više od 2.000.

V.d. direktora "Parking servisa", Andrija Čupković, rekao je da se tom preduzeću svakodnevno obraća veliki broj građana sa pritužbama da se nesavesni vozači parkiraju po parkovima.

"Mi ćemo tome stati na put, kao što smo stali na put i bahatim vozačima sa stranim tablicama. Nećemo biti samo po parkovima, već i u blizini škola, bolnica...", naveo je Čupković.

Načelnik Komunalne policije Nikola Ristić rekao je da će ta služba, pored aktivnosti koje već preduzima u uspostavljanju komunalnog reda, sprovoditi i akcije uklanjanja nepropisno parkiranih automobila sa zelenih površina, a u saradnji sa "Parking servisom" i drugim gradskim službama. U

saradnji sa komunalnom inspekcijom, građanima je omogućeno da nepropisno parkirane automobile sa zelenih površina prijave na broj "Parking servisa" 011 30 35 400 i na besplatan broj Beokom servisa 0800 110 011.

Na poziv građana komunalna inspekcija će, kada uoči nepropisno parkirano vozilo, izdati rešenje i vlasniku vozila naložiti da ga ukloni u roku od tri minuta. Ukoliko i dalje ostane parkirano ne zelenoj površini, inspektor izdaje nalog za uklanjanje vozila po kome "Zeleni pauk" prenosi vozilo do najbližeg placa JKP "Parking servis", odakle ga vlasnici mogu preuzeti pošto plate troškove prenosa.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: