Kako FIAT namerava da obnovi Alfa Romeo do 2018.

FIAT je predstavio novi petogodišnji plan za Alfa Romeo. Najavljena su ulaganja u iznosu od pet milijardi evra i čak osam novih modela zaključno sa 2018. godinom.

Izvor: B92

Utorak, 06.05.2014.

20:20

Default images

Ako se ostvare sva predviđanja i najave iz plana koji je prezentovan u utorak 6. maja, Alfa Romeo će nakon pet godina biti poptuno drugačija marka u odnosu na onu koju poznajemo danas.

Da bi povratila staru slavu, Alfa će buduće modele razvijati u skladu sa svojom trkačkom tradicijom i nekoliko osnovnih principa koji podrazumevaju upotrebu naprednih motora, optimalnu raspodelu mase po osovinama u odnosu 50:50, impresivan odnos snage i mase, i naglašeni, italijanski dizajn.

Kao što se i najavljivalo, menadžment Alfa Romea imaće veću autonomiju u odlučivanju u odnosu na FIAT, a planirano je i angažovanje novih, vrhunskih inženjera. Sve predviđene promene imaju za cilj da Alfa počne da proizvodi automobile sa zadnjim pogonom, kao i modele sa pogonom na sva četiri točka, koji će biti "najbolji u svojoj klasi".
Alfa Romeo 4C Spider koncept
Petogodišnji plan podrazumeva da se krajem 2015. na tržištu pojavi već najavljeni i često odlagani model iz srednje klase, Giulia.

Alfa nije otkrila detalje o ostalim modelima koji će se u prodaji naći u periodu 2016-2018. Zna se jedino da su u pitanju dva kompaktna automobila, zatim još jedno vozilo iz srednje, kao i jedan model iz više klase, te dva automobila iz SUV i krosover segmenta, i najverovatnije jedan sportski model koji će se pridružiti Alfa Romeu 4C i 4C Spider.

Sudeći na osnovu predstavljene tabele budućih modela, naslednik Alfa Romea MiTo nije u petogodišnjem planu.
Objavljene su i okvirne specifikacije motora koji će pogoniti buduću gamu Alfinih modela. Među njima će biti četvorocilindrični benzinci u rasponu od 110 do 330 ks, kao i šestocilindrični benzinski motori koji će proizvoditi od 400 do 500 ks.

Osim toga, očekuju se i dizelaši sa četiri i šest cilindara, snage do 350 "konja".

Plan predviđa i povećanje godišnje proizvodnje sa 74.000 primeraka koliko ih je napravljeno 2013, na 400.000 automobila u 2018. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: