Novi Alfa Romeo Spider možda i bez saradnje sa Mazdom?

Nedavno se pojavila informacija da je saradnja Mazde i FIAT-a na razvoju modela MX-5 i Alfa Romeo Spider dovedena u pitanje. Ipak, ljubitelji Alfinog sportskog kabrioleta neće ostati uskraćeni za ovaj automobil, jer bi, kako piše Auto Bild, Alfa Romeo mogao samostalno da nastavi rad na tom modelu.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.04.2014.

10:24

Default images

Mazda i FIAT najavili su još 2012. saradnju na proizvodnji dva srodna sportska modela sa otvorenim krovom, koji će se proizvoditi pod amblemima marki Alfa Romeo i Mazda.

Prvobitno je planirano da se oba modela izrađuju u Japanu, a da će svaki od proizvođača ugrađivati sopstvenu pogonsku jedinicu.

Dogovor dva proizvođača doveden je u pitanje početkom marta zahvaljujući insistiranju izvršnog direktora FIAT-a, Serđa Markionea, da se sve buduće Alfe moraju izrađivati u Italiji. Zbog toga bi Alfa Romeo mogao da proizvodi novi Spider isključivo u okviru FIAT grupacije.

Automobil bi u tom slučaju bio postavljen na novu univerzalnu Alfinu platformu sa zadnjim pogonom, koja će se u budućnosti koristiti i za druge modele tog proizvođača.

Bez obzira kakva će biti konačna odluka rukovodstva FIAT-a u pogledu razvoja Alfinog roudstera, za sada je planirano da Spider stigne u prodajne salone2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: