Rupa u zemlji "progutala" 8 automobila u muzeju Korvete

U američkom nacionalnom muzeju u Bouling Grinu, u Kentakiju, koji je posvećen automobilskoj ikoni Korveti (Chevrolet Cotvette), otvorila se rupa u zemlji u kojoj je prema poslednjim informacijama završilo osam dragocenih automobilskih eksponata.

Izvor: B92

Sreda, 12.02.2014.

16:26

Default images

Direktor muzeja, Vendel Stroud, izjavio je lokalnim medijima da se rupa prečnika oko 12 i dubine 8-10 metara iznenada otvorila u sredu, u ranim jutarnjim satima.

Na snimku sigurnosne kamere zabeležen je trenutak kada se u podu pojavljuje rupa i "guta" prve automobila:



Prema rečima direktora, od osam automobila koliko ih je nestalo u pukotini, šest je u vlasništvu muzeja, dok preostala dva vozila pripadaju General Motorsu. Stroud je rekao da su spasilačke ekipe dozvolile zaposlenima u muzeju da pomere jednu Korvetu iz 1983. koja se nalazila u blizini rupe, kako i ona ne bi upala u nju.

Iz muzeja su saopštili da se među automobilima koji su propali u zemlju između ostalih nalaze crna Korveta iz 1962, bela milionita Korveta iz 1992, crvena Korveta proizvedena 1993. u čast obeležavanja 40 godina od nastanka tog modela, kao i beli primerak Korvete iz 2009. koji na šasiji ima redni broj 1.500.000.

"Pre nego što pristupimo spasavanju preostalih ugroženih automobila, potrebno je da stručne službe utvrde da li je u tom delu zgrade došlo do oštećenja konstrukcije", objasnio je on.

Pogledajte video snimak rupe u muzeju i automobila koji su u nju propali:



Na sreću, u incidentu nije bilo povređenih, a još uvek nije poznato kolika je materijalna šteta. S obzirom da su u pitanju retki i skupoceni primerci Korvete, ona svakako nije mala.

Muzej je privremeno zatvoren za javnost.

Pročitajte šta će biti sa oštećenim automobilima koji su propali u rupu.

Saznajte više o modelu Chevrolet Corvette.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: