Izgube na Veyronu, zarade na kaiševima

Prema najnovijim podacima, Volkswagen, koji je vlasnik marke Bugatti, gubi u proseku 4,65 miliona evra na svakom prodatom primerku modela Veyron. Deo izgubljenog novca nemački gigant pokušava da nadoknadi prodajom papreno skupog Bugatti asesoara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.12.2013.

11:17

Default images

Pojedine kompanije ulažu veliki novac u razvoj i proizvodnju određenih automobila iako su svesne da prodajom takvih modela neće pokriti uložena sredstva. Velike grupacije poput Volkswagena mogu sebi to da priušte jer znaju da proizvodnja Veyrona u konačnom zbiru predstavlja marketinški dobitak.

Jedan od načina da se deo gubitaka nadomesti jeste proizvodnja i prodaja pratećih proizvoda koji, osim naziva brenda, ne moraju da imaju direktne veze sa automobilima.

Tako će Bugatti ponuditi imućnim kupcima kaiš sa specijalnom kopčom po neverovatnoj ceni od 61.100 evra.
Bugatti kaiš sa kopèom koja košta kao premijum automobil
Ukupno će biti proizvedeno 44 ovakvih kopči, a svaka je ručno izrađena od safira, zlata, titanijuma i nerđajućeg čelika.

Kaiš koji vredi kao dobro opremljeni luksuzni automobil nije jedini skupoceni predmet koji je Bugatti ponudio tržištu. Nedavno je ovaj proizvođač predstavio brendiranu nargilu čija cena iznosi čak 74.000 evra, a planirana je serija od 150 komada.

Saznajte koliko novca proizvođači gube na pojedinim modelima automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: