Galerija: Alfa Romeo 4C

Uoči početka prodaje na evropskom tržištu, Alfa Romeo je objavio nove fotografije i promotivni video dugoočekivanog sportskog modela 4C.

Izvor: B92

Petak, 20.09.2013.

13:56

Default images

Alfa 4C veoma je značajan model za italijanskog proizvođača. Možda ne toliko zbog broja automobila koji će biti prodati i novih kupaca koje će mu doneti, koliko zbog poboljšanja imidža ove automobilske marke. Takođe, ovim modelom Alfa se posle dužeg vremena vraća na unosno tržište SAD.



Dizajniran i projektovan u Alfa Romeu, 4C se proizvodi u Maseratijevoj fabrici u Modeni.

Podsećamo, ovaj sportski dvosed dugačak je 4 m, a pogonjen 1.75 litarskim turbo-punjenim motorom koji razvija 240 ks. Snaga se prenosi na zadnje točkove pomoću šestobrzinskog TCT menjača koji će osim automatskog imati i sekvencijalni režim rada.
Da bi iz mesta dostigao 100 km/h, potrebno mu je 4,5 s, a maksimalna brzina iznosi 258 km/h. Odnos mase na prednjoj/zadnjoj osovini je 40:60.

Planirana je da se godišnje proizvode 3.500 automobila, od čega je samo 1.000 namenjeno evropskom tržištu. Početna cena iznosiće 60.000 evra.
Početak prodaje u Evropi zakazan je za oktobar, dok će u Americi model 4C moći da se nabavi nakon predstavljanja ovog automobila na salonu u Los Anđelesu, u novembru 2013.

Pogledajte galeriju fotografija modela Alfa Romeo 4C.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: