BMW i3 bez maske

Prve fotografije električnog modela i3, koji će biti predstavljen 29. jula, dospele su na internet i pre zvanične premijere ovog automobila.

Izvor: B92

Sreda, 24.07.2013.

11:16

Default images

O BMW-u i3 već je poznato dosta detalja, ali je njegov konačni izgled bio tajna, s obzirom da su prototipovi koju su do sada fotografisani bili potpuno ili delimično prekriveni maskirnim folijama.

Zahvaljujući holandskom automobilskom sajtu Autoblog.nl, koji je objavio prve fotografije BMW-a i3, u prilici smo da se upoznamo sa dizajnom ovog električnog modela.
Izvor: Autoblog.nl
Iako su fotografije nešto lošijeg kvaliteta, one nam pružaju uvid u spoljašnjost, kao i u detalje enterijera vozila.

Serijska verzija je oblikovana pragmatičnije u odnosu na koncept iz 2011, ali zadržana su zadnja vrata koja se otvaraju u suprotnom smeru. Ona su ujedno i znatno kraća od prednjih i slično rešenju na modelu MINI Clubman, mogu se otvoriti tek kada su otvorena i prednja vrata.
Izvor: Autoblog.nl
Radi pojednostavljenja i pojeftinjenja proizvodnje, odustalo se i od staklenih površina na donjim delovima vrata.

Izgled prednjeg i zadnjeg dela BMW-a i3 ostao je prilično veran konceptnom rešenju.
Izvor: Autoblog.nl
Unitrašnjost automobila je i dalje u futurističkom stilu, premda ne u tolikoj meri kao što je to bio slučaj kod koncepta.

To je najprimetnije na volanu i stubu upravljača koji ima neobično dizajnirane komande, a tu su i dva ekrana sa svim informacijama koje su neophodne u vožnji. Standardna instrumenta tabla zamenjena je digitalnom koja podseća na neku vrstu tablet računara, dok se sličan takav ekran nalazi na vrhu centralne konzole u vidu multimedijalnog uređaja.
Izvor: Autoblog.nl
U očekivanju zvanične premijere, koja će se održati istovremeno u Londonu, Njujorku i Pekingu, BMW je nedavno objavio i cenu modela i3 koji će, recimo, u Nemačkoj koštati od 34.950 evra.

Pročitajte više o BMW-u i3.

Pogledajte kako izgleda koncept ovog vozila iz 2011.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: