Sajam automobila na B92.net

Od petka, 22. marta, na našem sajtu možete pratiti događanja sa Salona automobila u Beogradu. Tokom deset dana koliko će trajati ovogodišnji sajam moći ćete da čitate o svim srpskim premijerama modela iz najnovije svetske automobilske produkcije, kao i o drugim dešavanjima i pratećim manifestacijama.

Izvor: B92

Petak, 22.03.2013.

07:00

Default images

Među najatraktivnijim ovogodišnjim premijerama je Mercedesov najnoviji model, CLA. Iako konceptom podseća na nešto veću kupe-limuzinu, Mercedes CLS, ovaj automobil se razlikuje već u osnovnim mehaničkim detaljima, s obzirom da je kao i A klasa postavljen na novu platformu sa pogonom na prednjim točkovima.
Mercedes CLA u hali 3 Beogradskog sajma
I drugi nemački proizvođač premijum automobila, BMW, na ovogodišnjem sajmu izlaže novi model koji nije tipičan za tu kompaniju.

Reč je o BMW-u Serije 3 Gran Turismo koji svojim oblikom karoserije objedinjuje sportsko-dinamičke osobine sedana i prostranost i praktičnost karavana.
BMW Serije 3 Gran Turismo nalazi se u hali 1
Mnogi ljubitelji automobila sa nestrpljenjem očekuju početak ovogodišnjeg salona jer će na njemu biti predstavljena i nova Mazda 6. Japanski proizvođač izlaže obe verzije ovog automobila - limuzinu i karavan.

Osim što je opremljena savremenom SKYACTIV tehnologijom i što je oblikovana u skladu sa novim KODO (“duša pokreta”) dizajnerskim jezikom, nova "šestica" ujedno je i prvi automobil te kompanije koji će imati Mazdin regeneratvini sistem kočenja i-ELOOP.
Nova Mazda 6 izložena je u hali 4 Beogradskog sajma
Posetioci Sajma automobila u Beogradu sajma moći će da vide i najnovije verzije automobila koji su tradicionalno popularni na srpskom tržištu, kao što je novi VW Golf, treća generacija modela Škoda Octavia ili nova, restilizovana Ford Fiesta. Među cenovno najpristupačnijim automobilima koji imaju premijeru na ovogodišnjem salonu, nalaze se novi Dacia Logan, Sandero i Stepway.

Posebnu poslasticu za sve fanove sportskih superautomobila predstavlja nastup britanskog McLarena sa modelom MP4-12C.
Glavna nagrada u igri za posetioce - FIAT Panda 1.2 Longe
I ove godine održaće se tradicionalni Izbor za Miss sajma, i to u petak 29. marta u hali 1, sa početkom u 17h, a sajam automobila 2013. ugostiće u subotu 30. marta, od 9 do 12h, Međunarodnu smotru i paradu oldtajmera, “Memorijal princa Tomislava Karađorđevića”.

Poslednji dan salona automobila, nedelja 31. mart, rezervisan je za dodelu glavne nagrade u igri za posetioce, modela FIAT Panda 1.2 Lounge.

Kapije Beogradskog sajma otvaraju se za publiku u u petak u 10 h, svečano otvaranje je u 11 h, a ovogodišnji salon automobila završava se u nedelju 31. marta u 20 h. Raspored izlagača po halama, možete pogledati ovde.

Za sve one koji nisu u prilici da posete ovogodišnji auto-salon u Beogradu, pripremili smo Galeriju fotografija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: