Na promociji Mazde6 u Portugalu

Na međunarodnoj promociji za novinare, upravo održanoj u Portugalu, imali smo priliku da se upoznamo sa novom generacijom Mazde6. Pre izveštaja u rubrici "Vozili smo" upoznajte se sa osnovnim detaljima.

Izvor: B92

Petak, 25.01.2013.

10:49

Default images

Nemanja Pantelić

Razvijena na konceptu Takeri, nova Mazda6 drugi je model ove kompanije koji usvaja SKYACTIV tehnologiju i novi KODO (“duša pokreta”) dizajnerski jezik. Nova "šestica" ujedno je i prvi automobil koji će imati Mazdin regeneratvini sistem kočenja i-ELOOP.
Međuosovinsko rastojanje na novoj generaciji “šestice” povećano je za 105 mm, tako da sada iznosi 2.830 mm. Nova Mazda6 dugačka je 4.865 mm, široka 1.840 mm, a visoka 1.450 mm.
U Mazdi kažu da će zahvaljujući većim dimenzijama vozač i suvozač imati dodatnih 20 mm u predelu između ramena, dok će putnici na zadnjim sedištima dobiti novih 43 mm prostora za kolena.

Prtljažnik limuzine, čija vrata se sada otvaraju šire nego na prethodnom modelu, raspolaže sa 489 litra zapemine dok je kod karavana zapremina ptljažnika 522 litra.
Benzinski motori zapremine 2.0 l s direktnim ubrizgavanjem dostupni su u verzijama od 145 KS i 165 KS. SKYACTIV-G 2.5 l najnoviji je Mazdin benzinski motor s direktnim ubrizgavanjem i ima snagu od 192 KS.

SKYACTIV-D 2.2 l ima najmanji kompresioni odnos od svih dizelskih motora na svetu, a na raspolaganju su verzije sa 150 KS i 175 KS.

U novoj Mazdi6 dostupni su automatski ili ručni menjači sa šest stepeni prenosa. Oba motora SKYACTIV-G u skladu su s normama o emisijama Euro 5, a motor SKYACTIV-D u skladu je i s novim normama o emisijama Euro 6.
Cene u Srbiji su poznate i startuju od 21.990 evra za osnovni benzinac i stižu do 33.900 evra za najbolje opremljeni i najjači dizel. Najbolja vrednost za uloženi novac kreće se u rasponu od 24.000 do 28.000 evra.

Cena za Mazdu6 ista je, bez obzira na to da li je limuzina ili karavan. Upoznajte se sa kompletnim cenovnikom.

Detaljni utisci slede uskoro u rubrici "Vozili smo" čim ih saberemo.

Pročitajte više o Mazdinom i-ELOOP sistemu regenerativnog kočenja.

Pročitajte više o Mazdinoj SKYACTIV tehnologiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: