Honda GEAR Concept

Honda je na međunarodnom auto-salonu, koji se održava u Montrealu od 18. do 27. januara, predstavila neobičnu dizajnersku studiju automobila iz B segmenta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.01.2013.

15:55

Default images

S obzirom da se vreme održavanja montrealskog auto-salona preklapa sa terminom sajma automobila u Detroitu, može se reći da odluka Honde da svetsku premijeru ovog koncepta održi baš u Kanadi predstavlja malo iznenađenje.

Honda GEAR ima dizajn koji nije karakterističan za najnoviju generaciju automobila tog proizvođača. Na prvi pogled, silueta ovog koncepta podseća na Jazz., međutim, kada se detaljnije posmatra, vidi se da se prednji i zadnji deo automobila dosta razlikuju u odnosu na taj Hondin model.
Maksa hladnjaka i farovi izvedeni su u retro stilu, dok je gornji deo maske prekriven pleksiglasom koji vizuelno povezuje prednje svetlosne grupe. Nešto slično izvedeno je i na zadnjem delu automobila kada je reč o stop svetlima.

Na dnu zadnjeg branika postavljen je difuzor u stilu sportskih automobila, a u njegovom centru nalazi se četvorostruka, hromirana izduvna cev.

U Hondi kažu da su koncept GEAR osmislili kao vozilo namenjeno pre svega mladoj, urbanoj populaciji.
"Automobili B segmenta mogu da budu veoma funkcionalni, ali ujedno i neinspirativni kada je reč o njihovom izgledu", kaže Dave Marek, direktor dizajna u Hondinom američkom istraživačko-razvojnom odeljenju.

"Sa druge strane, ako pogledate neke modele iz ove klase koji odskaču svojim zanimljivim dizajnom, videćete da su oni ili nedovoljno funkcionalni, ili cenovno nepristupačni mlađoj generaciji", dodaje Marek.

"Koncept GEAR osmišljen je da sruši zidove između ove dve vrste vozila i ponudi dizajnerski uzbudljiv, prilagodljiv i jeftin automobil", objašnjava on.

Honda nije objavila druge tehničke detalje i podatke o pogonskom agregatu koji pokreće koncept GEAR, kao ni da li planira proizvodnju serijskog modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: