Nove licence za instruktore vožnje

Agencija za bezbednost saobraćaja počela je da izdaje dozvole za instruktore vožnje po novom sistemu obuke, jer su se nakon donošenja potrebnih podzakonskih akata stekli uslovi da započne taj proces.

Izvor: B92

Sreda, 09.01.2013.

15:45

Default images

Agenciji mogu da se prijave svi zainteresovani koji ispunjavaju odgovarajuće uslove za izdavanje dozvole za instruktora vožnje. Da bi se prijavila, zainteresovana osoba treba da popuni i pošalje internet obrazac, Zahtev za izdavanje dozvole (licence) za instruktora vožnje, na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja.

Pored toga potrebno je da poštom dostavi sledeću dokumentaciju: odštampan i popunjen obrazac Zahteva za izdavanje dozvole za instruktora vožnje, koji takođe može da se preuzme sa sajta Agencije.

Zatim treba dostaviti dokaz o položenom ispitu za vozača instruktora ili dokaz o stečenoj školskoj diplomi za instruktora vožnje odgovarajuće kategorije i fotokopiju lekarskog uverenja o zdravstvenoj sposobnosti.

Uz to potrebno je priložiti dokaz da kandidat u poslednje četiri godine nije pravnosnažno osuđivan za sledeća krivična dela: teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, dela iz grupe protiv života i tela, protiv službene dužnosti, kao i da se protiv njega ne vodi istraga za ta krivična dela odnosno da nije podignuta optužnica.

Potrebno je, takođe, dostaviti fotokopiju lične karte ili, ukoliko je na njoj čip, iščitanu ličnu kartu, fotokopiju vozačke dozvole, dve identične fotografije u boji (dimenzija 25x30mm) koje nisu starije od šest meseci i dokaz o uplati troškova za izdavanje dozvole za instruktora vožnje, po važećoj tarifi.

Zainteresovanima koji budu dostavili svu potrebnu dokumentaciju i koji ispunjavaju zakonom propisane uslove Agencija za bezbednost saobraćaja izdaće licencu za instruktora vožnje.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: