Audi Crosslane Coupe u Parizu

Audi je na auto-salonu u Parizu predstavio koncept Crosslane Coupe kojim ova kompanija najavljuje dizajn serisjkog modela Q2, ali i drugih budućih automobila iz Q serije.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

13:01

Default images

Audi Crosslane Coupe dugačak je 4,21 m, širok 1,88 m, visok 1,51 m, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2,56 m, a kreće se uz pomoć hibridnog pogona.

Konstrukcija je izrađena od aluminijuma i kompozitnih materijala, tako da automobil i pored dodatnih baterija ima masu od oko 1.390 kg.
Iako novi koncept i dalje sledi osnovni recept Audijevih dizajnera, on ipak predstavlja iskorak kada je reč o stilskom izrazu.

Linije koje su kod aktuelnih model uglavnom zaobljene, sada su dobile oštrinu, što se najbolje vidi na prednjem delu koncepta.

Panel krova po potrebi može se demontirati, pa se automobil na taj način može pretvotiti u kabriolet.
Audi Crosslane Coupe ima hibridni plug-in pogonski sistem koji se sastoji od trocilindričnog 1.5 litarskog TFSI agregata i dva elektromotora.

Ukupna snaga hibridnog sistema je 177 ks, a automobil od 0 od 100 km/h stiže za 8,6 sekundi, pri angažovanju svih motora. Ubrzanje iznosi 9,8 s, kada se Crosslane kreće samo uz pomoć elektromotora.

Maksimalna brzina je 182 km/h, dok radijus kretanja prilikom vožnje na električni pogon iznosi do 86 km. Kapacitet baterije je 17,4 kWh.
Audi Crosslane se pri brzinama do 55 km/h kreće samo uz pomoć jednog od elektromotora. Maksimalna brzina koju automobil može da postigne u vožnji na električni pogon iznosi 130 km/h.

Između 55 i 130 km/h TFSI se uključuje po potrebi. Preko 130 km/h glavnu pogon pruža TFSI agregat, dok elektromotori daju podršku ako je to potrebno.

Više informacija o premijerama na sajmu automobila u Parizu možete pročitati u našem Specijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: