MINI na auto-salonu u Parizu

MINI na auto-salonu u Parizu ima dve svetske premijere. Po prvi put široj publici predstavljeni su novi model, Paceman, i visokoperformantni MINI John Cooper Works GP.

Izvor: B92

Petak, 21.09.2012.

13:10

Default images

Na izložbenom štandu MINI-ja, pored već poznatih automobila iz game ovog proizvođača, posetioci imaju priliku da se upoznaju i sa potpuno novim modelom Paceman.

Reč je o automobilu koji je razvijen na bazi Countrymana i koji predstavlja kombinaciju krosovera i kupea. Paceman ima troja vrata, a sa dužinom od 4.109 mm od Countrymana je kraći za 24 mm.

Osim po jednom paru vrata manje, Paceman se razlikuje i po zakošenom zadnjem staklu i velikim, horizontalno orijentisanim stop svetlima.

MINI Paceman će kupcima u početku biti ponuđen sa dva benzinska (1.6 litarskom agregatu sa 122 ks i 184 ks) i dva dizel motora (1.6 litarskom sa 112 ks i 2.0 litarskom sa 143 ks). Osim pogona na prednjim točkovima, u ponudi je i MINI-jev ALL-4 pogon na svim točkovima.
MINI JCW GP
Posebnu poslasticu za ljubitelje sportskih automobila na MINI-jevom štandu predstavlja MINI John Cooper Works GP, za koji u ovoj kompaniji kažu da je najbrži MINI do sad, što je dokazao i rezultatom na stazi Nirburgring.

MINI JCW GP već na prvi pogled osvaja svojim izgledom. U automobil je ugrađen podesivi sistem oslanjanja pomoću kojeg se može dodatno spustiti do 20 mm. MINI JCW GP opremljen je poboljšanim kočnim sistemom i specijalnim sportskim pneumaticima dimenzija 215/40 , koji su montirani na 17 inčne četvorokrake točkove od lake legure.

Ispod haube nalazi se 1.6 litarskim turbo-punjeni motor sa 218 ks. MINI JCW GP od 0 do 100 km/h stiže za 6,3 sekunde, a njegova maksimalna brzina iznosi 242 km/h.
MINI Clubvan
MINI je u Parizu prikazao i serijsku verziju koncepta Clubvan koji je imao premijeru na auto-salonu u Ženevi u martu 2012. Reč je o kompaktnom dostavnom vozilu koje je bazirano na modelu MINI Clubman, od kojeg se razlikuje po konfiguraciji sa dva sedišta i povećanom transportnom kapacitetu.

Dužina teretnog odeljka je 1.150 mm, širina na najužem delu iznosi 1.020 mm, dok je ukupna korisna zapremina 860 litara, a nosivost 500 kg.

MINI Clubvan biće dostupan kupcima u tri verzije. Najslabiji One opremljen je 1.6 litarskim benzinskim motorom sa 98 ks, Cooper Clubvan sa 1.6 litarski benzincem koji razvija 122 ks, dok Cooper D Clubvan ima četvrocilindrični dizel agregat koji može da razvije 112 ks.

Pažnja publike u Parizu usmerena je i na gamu MINI John Cooper Works modela koji su dobili unapređene pogonske agregate, zahvaljujući čemu je snižena potrošnja i emisija ugljen-dioksida kod ovih automobila.

Kao poseban dodatak, MINI JCW Countryman od sada ima ALL-4 pogon na svim točkovima kao standard. U ponudi je šest modela iz John Cooper Works serije, od najmanjeg Coupea do najvećeg Countrymana.

Pogledajte galeriju fotografija sa auto-salona u Parizu.

Više informacija o premijerama na sajmu automobila u Parizu možete pročitati u našem Specijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: