Nova KIA Carens

KIA će 27. septembra na Salonu automobila u Parizu predstaviti treću generaciju monovolumena Carens.

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

12:05

Default images

U Kiji kažu da su novi Carens dizajnirali tako da zadovolji potrebe savremene, dinamične porodice.

Automobil koji je napravljen na novoj platformi u sebi kombinuje vitke aerodinamične linije eksterijera sa dugim međuosovinskim rastojanjem i praktičnom, prostranom kabinom koja može da primi pet ili sedam putnika.
Novi Carens preuzeo je stilske elemente najnovije generacije Kijinih modela, tako da svojim veoma zakošenim prednjim delom podseća na novi Cee'd.

S obzirom da je reč o prostranom automobilu koji ima mesta i za sedam putnika, Kijini dizajneri uspeli su da ga “upakuju” u skladnu karoseriju sportskih linija.
U elegantno oblikovanoj unutrašnjosti automobila, na centralnoj konzoli dominira veliki ekran multimedijalnog navigacionog uređaja.

KIA za sada nije saopštila tehničke detalje i specifikacije pogonskih agregata koji će se ugrađivati u novi Carens. Ove informacije objavićemo nakon premijere zakazane za auto-salon u Parizu.
Pored novog Carensa, na Kijinom izložbenom prostoru u Parizu biće predstavljeni i ostali noviteti.

U pitanju je pre svega druga generacija modela Pro_cee’d, koji će u Parizu takođe imati svetsku premijeru, a pridružiće im se i hibridna Optima i obnovljeni SUV Sorento sa novim 2.4 litarskim benzinskim GDI motorom sa 192 KS.

Pročitajte više o novoj generaciji modela Pro_cee'd.

Pročitajte o redizajniranoj Kiji Sorento.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: