Hyundai i30 sa 3 vrata

Nakon što je KIA objavila prve fotografije modela Pro_cee'd, njenim stopama krenuo je i drugi veliki korejski proizvođač. Hyundai je prikazao i30 sa troja vrata.

Izvor: B92

Subota, 15.09.2012.

14:30

Default images

Hyundai je tom prilikom saopštio ono što južnokorejske automobilske kompanije sad već ističu kao svoj moto prilikom predstavljanja najnovijih generacija svojih modela – da je reč o automobilu koji je “dizajniran, konstruisan i proizveden u Evropi, za Evropljane”.

Gledajući spoljašnjost Hyundaija i30 sa troja vrata, već na prvi pogled mogu se uočiti osnovne razlike u odnosu na verziju sa 5 vrata, koja se već nalazi u prodaji.

Dva modela najviše sličnosti imaju na prednjem delu, ali i tu postoje neslaganja u detaljima. Prednji branik je restilizovan u odnosu na hečbek sa 5 vrata, izmenjen je oblik svetala za maglu, a nosač registarske tablice umesto u boji karoserije, sada je ofarban u crno.
Zadnji deo Hyundaija i30 sa 3 vrata ima nešto drugačiji branik sa takođe preoblikovanim zadnjim svetlima za maglu.

Dva automobila najviše se razlikuju u silueti. Kod verzije sa 3 vrata, krov se iza B stubova spušta strmije ka zadnjem delu automobila. Prednja vrata su šira, a zadnji prozor zauzima manju površinu.

Iako Hyundai za sada nije saopštio detalje o motorima, očekuje se da će i30 sa troja vrata biće ponuđen kupcima sa istim pogonskim jedinicama kao i hečbek sa 5 vrata i i30 karavan. Paleta motora obuhvata 1.4 i 1.6 litarske benzinske i dizel agregate sa rasponom od 90 do 128 ks.

Snaga se prenosi na prednje točkove pomoću šestostepenog ručnog ili automatskog menjača.

Novi Hyundai i30 sa 3 vrata imaće svetsku premijeru na predstojećem Sajmu automobila u Parizu, kada očekujemo da će biti objavljen i datum početka prodaje ovog modela.

Pročitajte o Hyundaiji i30 hečbek.

Pročitajte o novoj Kiji Pro_cee'd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: