Šta vozi američka policija?

Kako bi stigli (i prestigli) prekršioce zakona na putevima širom SAD, saobraćajni policajci u ovoj zemlji opremljeni su brzim i snažnim patrolnom vozilima. Ford je predstavio najnoviji model policijskog automobila sa 3.7 litarskim V6 motorom.

Izvor: B92

Petak, 14.09.2012.

12:41

Default images

Ford Interceptor (presretač), kako je ime ovog specijalno prilagođenog vozila, baziran je na američkom Fordu Taurus. Ispod haube nalazi se 3.7 litarski atmosferski V6 koji razvija 305 ks i 378 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

U Fordu se hvale da je u pitanju najsnažniji američki sedan koji je opremljen jednim atmosferskim V6 agregatom.

Američka kompanija nije saopštila performanse ovog automobila, ali su izneli podatke o potrošnji. Ford Interceptor na autoputu prosečno troši 9,4 l/100 km, potrošnja u gradu penje se na 13,1 l/100 km, dok je kombinovana potrošnja 11,2 l/100 km.
Isti motor ugrađuje se i u drugi policijski model, Interceptor Utility Vehicle, koji je baziran na Fordu Explorer.

Američkoj policiji pored atmosferskog V6 modela od ranije je dostupan i još snažniji Ford Interceptor sedan opremljen twin-turbo V6 3.5 litarskom EcoBoost pogonskom jedinicom sa 365 ks.

Pogledajte kako izgleda policijski automobil iz snova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: