Policijski automobil iz snova

Na nemačkim autobanovima, na kojima se često vozi bez ograničenja brzine, policiji je neophodan i adekvatan patrolni automobil. BMW je u svom muzeju u Minhenu predstavio jedno takvo policijsko vozilo bazirano na aktuelnom modelu M5.

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2012.

13:45

Default images

Patrolno vozilo koje se koristi na nemačkom autoputu mora da ima vrhunske performanse. BMW je prikazao automobil koji potpuno odgovara ovim zahtevima.

Reč je o prototipu policijskog M5 modela. BMW M5 ofarban je u boje koje su karakteristične za vozila nemačkih organa reda, dok aerdinamičke osobine automobila “kvari” svetlosna signalizacija na krovu.

Ovaj automobil, koji bi verovatno poželeo svaki policajac u Nemačkoj, opremljen je motorom koji razvija 560 ks, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebne su mu 4,4 sekunde.

Pročitajte više o aktuelnom BMW-u M5.

Pogledajte šta sve voze italijanski karabinjeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: