Kad drifteri najure policiju

Na video snimcima koje vam prenosimo na našem sajtu obično je policija ta koja progoni i kažnjava prekršioce. U Saudijskoj Arabiji dogodilo se nešto potpuno obrnuto.

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2012.

15:05

Default images

Saudijska Arabija poznata je po “hagwalah” drifterima, koji upražnjavaju potpuno nekontrolisanu drift vožnju, koja prevazilazi mogućnosti vozača i automobila.

Okupljanja i vožnje ovih driftera obiluju incidentima, a neretko i ljudskim žrtvama. U pokušaju da spreči njihove aktivnosti, policijci ih rasteruju, a često se upuštaju u jurnjavu za odbeglim drifterima.

Međutim, izgleda da je policajac sa snimka napravio pogrešnu procenu kad se svojim automobilom uputio među gomilu driftera. Pokušaj rasturanja skupa ubrzo pretvorio u beg ispred razjarenih vozača, a jedan od driftera tokom potere udario je svojim terencem u policijsko vozilo.

Pogledajte ceo video snimak ovog događaja:



Saudijska Arabija je zemlja koja je poznata po strogim kaznama i u kojoj je ženama zbog konzervativnih verskih pravila zabranjeno da upravljaju automobilima.

Tako je 2011. godine jedna žena osuđena na 10 udaraca bičem jer je prekršila tu zabranu. Ipak, zbog pritiska strane i domaće javnosti, saudijski kralj Abdulah lično je intervenisao i tako poštedeo mladu ženu od bičevanja.

Sa druge strane, izgleda da “hagwalah” drift ne podleže religijskim restrikcijama, s obzirom da su ova okupljanja veoma masovna, dok njihovi učesnici, sudeći prema snimku, ne prezaju ni od sukoba sa policijom.

Pogledajte kako izgleda drift u Saudijskoj Arabiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: