Škoda otvara novi muzej automobila

Češki proizvođač automobila predstavio je novi izgled svog muzeja u sedištu kompanije u gradu Mlada Boleslav. Rekonstrukcija starog muzeja je u toku i biće završena u decembru 2012. godine, nakon čega će ova ustanova biti otvorena za posetioce.

Izvor: B92

Petak, 22.06.2012.

09:51

Default images

Obnovljeni muzej prostiraće se na površini od 1.800 kvadratnih metara, a u njemu će biti izloženo 45 eksponata.

U pitanju su pre svega automobili, ali i motocikli i bicikli, iz bogate istorije Škode koja traje od kraja devetnaestog veka do današnjih dana, a postavka muzeja biće vremenom upotpunjena novim i restauriranim modelima automobila.
Muzej će biti podeljen u tri glavne celine u kojima će posetioci imati priliku da se upoznaju sa istorijom i razvojem kompanije i njenih vozila.

U “tradicionalnoj” sekciji biće izloženi automobili iz različitih perioda fabrike, prostor pod nazivom “Evolucija” posvećen je počecima kompanije i njenim osnivačima Vaclavu Klementu i Vaclavu Laurinu, dok će treći segment muzeja “Proizvodnja” biti fokusiran na to kako su se kroz istoriju pravili Škodini automobili i kako se danas restauriraju.

U Škodi ističu da je od osnivanja muzeja, u proteklih 15 godina, ovu ustanovu posetilo više od 1,5 miliona posetilaca.

Više fotografija makete novog muzeja možete pogledati u Galeriji.

Pročitajte o novom modelu Škoda Rapid.

Pročitajte o Škodinim prodajnim rezultatima u 2011. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: