BMW X1 za 2012. godinu

BMW je na sajmu automobila u Njujorku, početkom aprila, predstavio redizajnirani X1. Nakon prvih fotografija i specifikacija motora za američko tržište, bavarski proizvođač objavio je i tehničke detalje pogonskih agregata evropske verzije ovog krosovera.

Izvor: B92

Petak, 04.05.2012.

08:56

Default images

Osim kozmetičkih promena na spoljašnjosti automobila i u enterijeru, osveženi X1 imaće u ponudi i novu dizel verziju xDrive25d.

Novi BMW X1 ima redizajniran prednji i zadnji branik, spoljne retrovizore i zadnje svetlosne grupe, dok je oblik prednjih farova ostao isti uz male korekcije u njihovoj grafici.
Unutrašnjosti vozila takođe je diskretno promenjena. To se pre svega odnosi na donji deo centralne konzole, ali i na izgled instrument table.

Za one koji bi želeli da se njihov automobil vizuelno razlikuje od standardnog modela, BMW je ponudio dve nova paketa, Sport Line i xLine.
Sport Line podrazumeva 17 inčne alu felne, hromirani završetak izduvne cevi i ukrasne detalje na maski hladnjaka, branicima, pragovima i krovnim nosačima izvedene u crnom, visokosjajnom finišu.

Ovaj paket uključuje i slične ukrasne detalje u enterijeru, kao i sportska sedišta.

Premijum paket xLine između ostalog sadrži 18 inčne alu felne, hromirane ukrasne detalje na karoserije i kožna sedišta.
Redizajnirani BMW X1 imaće u ponudi i novi 2.0 litarski četvorocilindrični twin-turbo dizel od 218 ks uz pomoć kojeg ovaj krosover od 0 do 100 km/h stiže za 6,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 229 km/h.

Ostale dizel opcije uključuju verziju sa 116 ks, 2.0 litarski agregat od 143, odnosno 184 ks, kao i model sDrive20d EfficientDynamics od 163 ks, koji je dostupan isključivo sa pogonom na zadnjim točkovima.
Što se tiče benzinskih motora, najslabija verzija na evropskom tržištu raspolagaće sa 150 ks, dok će u najjačoj varijanti BMW X1 imati četvorocilindrični 2.0 litarski turbo-punjeni agregat koji će razvijati 245 ks.

Redzajnirani BMW X1 stiže u prodajne salone širom Evrope tokom leta 2012. godine.

Pogledajte galeriju fotografija BMW-a X1.

Vozili smo BMW 118d Sport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: