Mitsubishi: dva noviteta u Tokiju

Mitsubishi će predstaviti dva nova automobila na tokijskom sajmu u decembru 2011. godine. Pored kompaktnog vozila Mirage, biće prikazan i SUV Concept PX-MiEVII.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.11.2011.

14:43

Default images

Iz japanske kompanije kažu da oba vozila predstavljaju deo njihove nove strategije “da modeli budu fokusirani na nova tržišta i da sadrže 'zelenu' tehnologiju.” U ovom slučaju Mirage je primer globalnog usmerenja, dok PX-MiEVII koncept svojim plug-in hibridnim pogonom zastupa čiste tehnologije.

U Mitsubishiju objašnjavaju da dizajn modela Mirage “naglašava njegovu kompaktnost, dostupnost i visoku efikasnost”. Ovaj automobil treba da zadovolji zahteve tržišta u pogledu performansi, energetske efikasnosti i niske emisije CO2.
Mitsubishi Mirage
Mirage će biti dugačak 3 710 mm, širok 1665 mm i visok 1 490 mm, a predviđen je za prevoz pet putnika. Pokretaće ga trocilindrični 1.0 litarski MIVEC motor sa ugrađenim Auto Stop & Go sistemom i CVT menjačem.

Ovaj automobil trebalo bi da troši oko 3.3 litra na 100 km, a očekuje se da se prvo pojavi na tajlandskom tržištu u martu 2012. godine.
Mitsubishi Concept PX-MiEVII
Mitsubishi Concept PX-MiEVII je SUV koji će imati plug-in hibridni agregat. Pokretaće ga četvrocilindrični 2.0 litarski MIVEC motor od 95 ks, kao i dva elektromotora od po 60 kW.

Automobil će u vožnji na električni pogon imati autonomiju od 50 km, dok će ukupni domet iznositi preko 800 km.

Vozili smo Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi Evo XI biće hibrid

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: